Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διχάζει τη ΝΔ η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου;

Το ζητούμενο είναι η διαχείριση του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος διαμηνύει το μέγαρο Μαξίμου στις πολλές καθώς φαίνεται φωνές τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ, όσο και μέσα στο ίδιο το υπουργικό συμβούλιο που ζητούσαν ο έκπτωτος μονάρχης Κωνσταντίνος να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους.

Το ζητούμενο

Είναι ενδεικτικό όλης αυτής της μουρμούρας που υπάρχει εντός του κυβερνώντος κόμματος που είναι διχασμένο γύρω από την κυβερνητική απόφαση να ταφεί ως ιδιώτης ο έκπτωτος βασιλιάς, ότι ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών προέβη σε εκτενή ανάπτυξη του σκεπτικού της κυβέρνησης να διαχειριστεί με τον τρόπο που αποφάσισε η διυπουργική σύσκεψη το ζήτημα της κηδείας του «τέως βασιλιά» Κωνσταντίνου.

Οι φράσεις και μόνο του κ. Οικονόμου για «εντάσεις», «εσωστρέφεια» και «διχασμούς» με «αναφορά στο παρελθόν» που δεν είναι της ώρας καθώς «το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η διαχείριση του μέλλοντος και όχι η διαχείριση του παρελθόντος» δείχνουν και το μέγεθος του προβλήματος στο εσωτερικό της ΝΔ.

Σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε ο κ. Οικονόμου με αφορμή τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά που ερμηνεύτηκε από πολλούς και ως διαφωνία με την κυβερνητική απόφαση να ταφεί ως ιδιώτης ο Κωνσταντίνος προέβη σε ένα γενικότερο σχόλιο λέγοντας δεν αποτελεί σχόλιο για τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού.

Το συνολικό πάνω από το μερικό
Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο για τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού. Δεν σχολιάζω τις απόψεις τους, ξέρετε όμως με αφορμή το ερώτημά σας θέλω να πω το εξής: Η Ελληνική Δημοκρατία είναι μια ώριμη δημοκρατία, υπενθυμίζω μια δημοκρατία που θεμελίωσε η παράταξή μας και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε χωρίς κομπλεξισμούς και χωρίς δυσκολίες ζητήματα που άπτονται της ιστορίας. Το πολιτειακό στη χώρα μας έχει λυθεί οριστικά».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή