Διεθνής διάκριση για το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

Βράβευση του app "Capitals of the World" από την ομάδα ανάπτυξης του ΜΙΤ App Inventor.

Σημαντική διάκριση για το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων αποτελεί η βράβευση της εφαρμογής (app) "Capitals of the World" από την ομάδα ανάπτυξης του App Inventor στο γνωστό κορυφαίο αμερικάνικο πανεπιστήμιο ΜΙΤ.

To app που δημιουργήθηκε από μαθητές και καθηγητές του σχολείου κέρδισε το βραβείο της καλύτερης εφαρμογής στην κατηγορία καλύτερης σχεδίασης για τον μήνα Φεβρουάριο 2018 (APP OF THE MONTH – BEST DESIGN) ξεχωρίζοντας από όλες τις εφαρμογές που κατατέθηκαν στο διαγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο και εξετάστηκαν από την υπεύθυνη ομάδα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης (ΜΙΤ). Στο διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας και από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τον προγραμματισμό εφαρμογών αξιοποιώντας το ΜΙΤ App Inventor.

To App Inventor είναι ένα ελεύθερο, διαδικτυακό και οπτικό περιβάλλον προγραμματισμού, το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά στα εργαστήρια της Google και στη συνέχεια αναπτύσσεται και συντηρείται από το αμερικάνικο πανεπιστήμιο ΜΙΤ. Στόχος του είναι η προώθηση της ανάπτυξης εφαρμογών ενισχύοντας και ενθαρρύνοντας όλους τους ανθρώπους, και ειδικά τους νέους, να μετατραπούν από καταναλωτές τεχνολογίας σε δημιουργούς τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα MIT App Inventor αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος δημιουργεί εφαρμογές (apps) και τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι μαθαίνουν προγραμματισμό. Πάνω από 400.000 μοναδικοί μηνιαίοι ενεργοί χρήστες από 195 χώρες χρησιμοποιούν αυτό το προγραμματιστικό περιβάλλον και έχουν δημιουργήσει πάνω από 22 εκατομμύρια εφαρμογές.

Η δημιουργία της εφαρμογής "Capitals of the World" έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής της Α' Λυκείου όπου οι μαθητές αποκτούν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες για την ανάπτυξη εφαρμογών για φορητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android. Η εφαρμογή διατίθεται στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα και στοχεύει στον εμπλουτισμό των γεωγραφικών γνώσεων του χρήστη σχετικά με τις πρωτεύουσες και τα κράτη του πλανήτη καθώς αντλεί πληροφορίες από την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia και δίνει τη δυνατότητα μάθησης μέσα από παιχνίδια – κουίζ.

Η διάκριση αυτή αποτελεί μια ηθική επιβράβευση της προσπάθειας των μαθητών και των καθηγητών του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων. Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του σχολείου. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή από το Google Play Store.

Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων συγχαίρει τους μαθητές της Α' Τάξης του σχολικού έτους 2016-2017 και τον καθηγητή πληροφορικής Αβδελίδη Ευάγγελο που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια.
2ο ΕΠΑΛ ΤρικάλωνΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή