Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διήμερη εκδρομή στην Αθήνα για το 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών/τριών του 4ου Πειραματικού Λυκείου Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», στην Αθήνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών του 4ου Πειραματικού Λυκείου Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» στην Αθήνα στις 11 και 12 Φεβρουαρίου με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, Παπαδημητρίου Αθανάσιου, Κουφογιάννη Ευθύμιου, Ζήση Στεργιανής, Πουλιάνα Λουΐζας, Τσιάκα Ζωής και Μιχαηλίδου Στέλλας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων, στα οποία συμμετέχουν οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου. Με την άφιξή τους στην Αθήνα οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», όπου ξεναγήθηκαν στη συλλογή μικρασιατικών κειμηλίων και πληροφορήθηκαν για όσα υπέστησαν οι πρόσφυγες από τη Μικρασία. Στη συνέχεια, ακολουθώντας την πολιτιστική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας επισκέφθηκαν χώρους με ιστορική σημασία, όχι μόνο της αρχαιότητας, αλλά και της σύγχρονης ιστορίας. Με ιδιαίτερη συγκίνηση προσκύνησαν στο ναό των Αγίων Αναργύρων, όπου βρίσκεται και το κελί, στο οποίο διέμενε ο «Άγιος των ελληνικών γραμμάτων», Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

Την επόμενη μέρα περιηγήθηκαν στους χώρους της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα παλιότερων, αλλά και σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Τέλος, ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου είχαν τη δυνατότητα να περιδιαβούν στην Εθνική Βιβλιοθήκη, καθώς και στο πάρκο αστικού τοπίου.

Όλες οι εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου μας, είναι ιδιαίτερης σημασίας για τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα να έρθουν σε βιωματική επαφή με την πνευματική και πολιτιστική μας κληρονομιά.

Η επίσκεψη άφησε άριστες εντυπώσεις σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή