Διήμερη γιορτή Βιβλίου διοργάνωσε το ΚΚΕ στα Τρίκαλα

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας ολοκληρώθηκε η διήμερη έκθεση βιβλίου που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ.

Η γιορτή βιβλίου περιλάμβανε έκθεση δεκάδων τίτλων λογοτεχνικού ,ιστορικού, πολιτικού περιεχομένου , καθώς και όλες τις νέες εκδόσεις αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την γέννηση του Καρλ Μαρξ αλλά και στη μαχητική πείρα των μπολσεβίκων.

Επίσης ιδιαίτερη θέση στην έκθεση είχε το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ, της περιόδου 1918-1949.

Στο πλαίσιο της γιορτής βιβλίου έγινε παρουσίαση του βιβλίου «Από τη μαχητική πείρα των Μπολσεβίκων» από την Γεωργία Καπέτη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Όπως σημείωσε η ομιλήτρια “η έκδοση παρουσιάζει πολιτικά, ιδεολογικά αλλά και λιγότερο γνωστά πρακτικά ζητήματα της προετοιμασίας και της δράσης του κόμματος των μπολσεβίκων πριν και κατά τη διάρκεια της αστικής επανάστασης του 1905 και της Οκτωβριανής Επανάστασης το 1917 στη Ρωσία.”

Ενώ ακολούθησε πλούσια συζήτηση για τα συμπεράσματα της περιόδου στο σήμερα και τονίστηκε ότι τα ζητήματα που περιλαμβάνονται στη συλλογή κειμένων του Λένιν μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στο ιδεολογικό, πολιτικό και οργανωτικό ατσάλωμα του ΚΚΕ, έτσι ώστε να παίζει το ρόλο του ως επαναστατικής πρωτοπορίας της εργατικής τάξης σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου, Δημητρίου Νικ. Γεωργιάδη …
Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Με μια όμορφη γιορτή, που δρόσισε τα μικρά παιδιά, ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης για το 2024 …