Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διήμερο το 1ο Μαθηματικό Φεστιβάλ στα Τρίκαλα

Οι συνεχείς επιτυχίες και η αγάπη των Τρικαλινών μαθητών στα Μαθηματικά, έφεραν  το 1ο Μαθηματικό Φεστιβάλ στην πόλη.
 
To 1ο Μαθηματικό Φεστιβάλ  στα Τρίκαλα με στόχο την μάθηση μέσα από το παιχνίδι, άρχισε σήμερα, 9 Μαΐου και θα διαρκέσει  2 μέρες και όχι 1 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, σύμφωνα  με όσα δήλωσε στο trikalanews.gr η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ. Βάσω Κάκλα.
 
Έτσι θα έχουν την δυνατότητα εκτός από τους μαθητές των Λυκείων που αρχικά είχε προγραμματιστεί, να συμμετέχουν και οι μαθητές των Γυμνασίων την δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ.
 
Από σήμερα και μέχρι αύριο Παρασκευή 10 Μαΐου, στο 2ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων από 09:30 έως 13:00, οι μαθητές  θα βιώσουν την μάθηση μέσα από το παιχνίδι και την ενεργή εμπλοκή τους, θα ψυχαγωγηθούν ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους, θα οδηγηθούν σε κοινωνικοποίηση με συνεργατικές πρακτικές και δοκιμασίες και θα υποστηριχθούν στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων.
 
Το 1ο Μαθηματικό Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών Θεσσαλίας κ. Μπουραζάνας, το παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας και το ΚΕΣΥ.
 
• Η Μαθηματική παράδοση των Τρικάλων και οι δηλώσεις Β.Κάκλα για την Αριστεία
 
Στην ερώτηση, «ποια είναι η άποψή σας για την Αριστεία η οποία έχει εξοβελιστεί τα τελευταία χρόνια από πολλούς ως αρνητικός παράγοντας στην μάθηση», η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Βάσω Κάκλα, απάντησε αποκλειστικά στο trikalanews.gr 
 
«Πιστεύω ότι αυτή η θεωρία αναθεωρείται μέσα από την πράξη, γιατί η Αριστεία βελτιώνει πάντοτε την Εκπαίδευση. Λειτουργεί πάντοτε ως ένας ισχυρός φάρος και στόχος, σε μια προσπάθεια των μαθητών – μέσα από ένα ευγενή ανταγωνισμό, συνεργασία και ενθουσιασμό που έχουν πάντοτε τα νιάτα – να  φτάσουν στην κορυφή.
 
Αν εξοβελίσουμε την Αριστεία στην Εκπαίδευσή μας, θα πέσουμε πολλά σκαλιά κάτω. Είμαστε πάντα υπέρ της Αριστείας και μάλιστα τα Τρίκαλα αποδεικνύουν ότι στην Αριστεία κατέχουν υψηλές θέσεις αν αναλογιστείτε ότι βρισκόμαστε στις Παγκόσμιες Ολυμπιάδες των Μαθηματικών».
 
Τέλος η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, αφού σημείωσε ότι ο Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών Θεσσαλίας κ. Κ. Μπουραζάνας, θεωρεί τα Τρίκαλα, πρότυπο περιφερειακής ενότητας όσο αφορά το υψηλό επίπεδο και  τις επιδόσεις των Τρικαλινών μαθητών στα Μαθηματικά, επισήμανε: «Οι συνάδελφοι Μαθηματικοί, καθώς και το παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, δούλεψαν με πολύ όρεξη και με πολλές ιδέες για να στηθεί το 1ο Μαθηματικό Φεστιβάλ και ο σχεδιασμός του είναι υψηλού επιπέδου. Τα παιδιά θα κρίνουν την επιτυχία. Η πρόθεση υπάρχει, η επιθυμία να πάμε καλά, υπάρχει».
 
Όλοι οι μαθητές που θα συμμετέχουν στο 1ο Φεστιβάλ Μαθηματικών στα Τρίκαλα θα λάβουν  αναμνηστικά διπλώματα. 
 
• Στις Θεματικές ενότητες του 1ου Μαθηματικού Φεστιβάλ εντάσσονται:
 
1. Οι διαγωνισμοί Μαθηματικών Γρίφων
2. Τα Βιωματικά Εργαστήρια μαθητών/τριων για την αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων, από ψυχολόγους του ΚΕΣΥ ν. Τρικάλων.
3. Τα εργαστήρια Μαθηματικών με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών από τους Κωνσταντίνο Μπουραζάνα Συντονιστή Μαθηματικών και Αριστείδη Λυμπίκηεπιμορφωτή Β΄ επιπέδου.
 
• Ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέματα:
 
1. Τα Μαθηματικά στην Ιατρική: Υπολογίζοντας τα μυστικά της ζωής – από τον κ.Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
2. Εφαρμογές των μαθηματικών στον Αθλητισμό – από τον Αθανάσιο Τσιόκανο Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
3. Αποσαφήνιση ιδιαζουσών περιπτώσεων και χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση των ασκήσεων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις -από τον κ. Θανάση Ξένο Συγγραφέα Μαθηματικών.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή