Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΔΙΚΑΙΩΣΗ όχι σιωπή για τα Τέμπη, για τις 57 ψυχές που έφυγαν άδικα φώναξαν τα Τρίκαλα (φωτο&video)

Video:ΔΙΚΑΙΩΣΗ όχι σιωπή για τα Τέμπη, για τις 57 ψυχές που έφυγαν άδικα φώναξαν τα Τρίκαλα (φωτο&video)

Μια αγκαλιά, οι Τρικαλινοί πολίτες και η οικογένεια Πλακιά, διέσχισαν τον πεζόδρομο της Ασκληπιού

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τη στιγμή της αντάμωσης εκατοντάδων Τρικαλινών με την οικογένεια Πλακιά που θρηνεί τα τρία αδικοχαμένα κορίτσια της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Λίγες ώρες πριν συμπληρώσει ένας χρόνος από το συμβάν που ήρθε να συγκλονίσει τη ζωή μας και να βυθίσει στο πένθος τις οικογένειες 57 ανθρώπων, η οικογένεια Πλακιά, ο πατέρας των διδύμων Νίκος και οι μητέρες της Χρύσας, της Αναστασία και της Θώμης, καθώς και συγγενείς θυμάτων από άλλες περιοχές, βρέθηκαν στα Τρίκαλα και διασχίζοντας την Ασκληπιού μαζί με πλήθος συγκεντρωμένων έφτασαν μπροστά στο Δημαρχείο.

Απευθυνόμενος στον αλληλέγγυο κόσμο, ο πατέρας των κοριτσιών, όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr, ευχαρίστησε για τη στήριξη τονίζοντας ότι τη στάση αυτή αναμένουν και στα δικαστήρια. Ο δρόμος των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή θρηνούν και ζητούν δικαίωση, είναι μακρύς και θα τον διασχίσουν μέχρι να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι.

Πρόσωπα νέων ανθρώπων και παιδιών, πίσω από πλακάτ, πίσω από πανό που μιλούσαν για ένα έγκλημα υψώνοντας ένα μεγάλο «γιατί;» θύμισαν στον κόσμο ότι δεν φτάνει να λέμε «θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά». Στο τρένο του χαμού, «ήταν τα παιδιά μας», το μέλλον που σταμάτησε γιατί δεν έγιναν ποτέ όσα έπρεπε.

Το «κατηγορώ» βαρύ απέναντι σε κάθε πολιτικό πρόσωπο που ενεπλάκη. Μόνη απαίτηση των γονιών η απόδοση ευθυνών μέχρι όπου υπάρχει ευθύνη. 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή