Δική «Ιανός»: Διέκοψε για τις 19/6 – Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την ακυρότητα του κλητηρίου θεσπίσματος

Οι κατηγορίες και οι δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας της 40χρονης από το Μουζάκι Καρδίτσας που έχασε τη ζωή της

Για τις 19 Ιουνίου διακόπηκε η δίκη των δέκα κατηγορουμένων για την κακοκαιρία «Ιανός» που έπληξε την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας τον Σεπτέμβριο του 2020 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων και μεγάλες καταστροφές.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας επιφυλάχθηκε επί του αιτήματος των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για ακύρωση του κλητηρίου θεσπίσματος καθώς όπως ανέφεραν υπάρχουν ασάφειες σχετικά με τις διατάξεις με τις οποίες παραπέμφθηκαν οι κατηγορούμενοι.

Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση του μετά την διακοπή στις 19 Ιουνίου. Να σημειωθεί πως ο Εισαγγελέας της έδρας κ. Ιωάννης Μαγκούτας απέρριψε το αίτημα περι ακύρωσης του κλητηρίου θεσπίσματος, όπς τόνισε το larissanet.gr.

Θυμίζουμε πως οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δέκα μεταξύ των οποίων ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός,  ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου και οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, Βασίλης Τσιάκος και Θεοφάνης Στάθης. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται είναι η πλημμύρα από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο και η ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

Δηλώσεις έκανε και ο δικηγόρος της οικογένειας της 40χρονης φαρμακοποιού από το Μουζάκι Καρδίτσας που έχασε τη ζωή της όταν το όχημα της βρέθηκε στα νερά του Πάμισου ποταμού.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …