Δίκη στη Λάρισα: Ο γιος έκλεβε και οι γονείς κρατούσαν τσίλιες

Στη φυλακή 22χρονος γιος – Ελεύθεροι οι γονείς

Στη φυλακή οδηγήθηκε ένας 22χρονος για κλοπές που πραγματοποίησε σε καταστήματα του Βόλου τον Νοέμβριο του 2023.

Αντιθέτως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του larissanet.gr, οι γονείς του που ήταν συγκατηγορούμενοι για συνέργεια στις κλοπές αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς η έφεση τους έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Για τον 22χρονο όμως που καταδικάστηκε την προηγούμενη Πέμπτη από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε κάθειρξη πέντε ετών για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα, μέτρησε το ποινικό του μητρώο καθώς είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για κλοπές.

Ο νεαρός στο δικαστήριο κατέθεσε πως προχώρησε στις κλοπές γιατί η οικογένεια του αντιμετώπιζε βιοποριστικό πρόβλημα. Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο ο νεαρός συνελήφθη στις 22 Νοεμβρίου από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου γιατί έσπασε τζαμαρία ζαχαροπλαστείου και καφετέριας και αφαίρεσε ένα μπουκάλι ουίσκι, γλυκά και 80 ευρώ.

Στη συνέχεια συνελήφθη ο πατέρας και η μητέρα του οι οποίοι βρίσκονταν σε κοντινά σημεία προκειμένου να παρακολουθούν τυχόν προσέγγιση πολιτών ή αστυνομικών.

Στο δικαστήριο οι γονείς του 22χρονου κατέθεσαν πως απλώς έψαχναν τον γιό τους ο οποίος και στο παρελθόν τους είχε προβληματίσει με την συμπεριφορά του. Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας επισημάνθηκε από την συνήγορο του 22χρονου το δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε και τα περιστατικά κακοποίησης που βίωσε.

Τελικά εισαγγελέας και πρόεδρος αποφάσισαν την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων με τον 22χρονο να οδηγείται όπως είπαμε στη φυλακή λόγω του ποινικού του μητρώου.

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …