Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δίκτυα αποχέτευσης και Βιολογικός καθαρισμός για Πατητήρι και Βότσι Αλοννήσου

Δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικό καθαρισμό αποκτούν το Πατητήρι και το Βότση Αλοννήσου καθώς με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΑΤΗΤΗΡΙΟΥ-ΒΟΤΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ, προϋπολογισμού 12.259.671 €. Με την υλοποίηση του, επιτυγχάνεται η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΑΤΗΤΗΡΙΟΥ-ΒΟΤΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ» περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των αστικών λυμάτων των οικισμών Πατητήρι-Βότση του Δήμου Αλοννήσου καθώς σήμερα δεν υφίσταται καμία σχετική υποδομή και συγκεκριμένα την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του ενιαίου οικιστικού συνόλου Πατητήρι-Βότση, του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού προς την ΕΕΛ και της ΕΕΛ.

Συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ), Άξονας Προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων» με πόρους του Ταμείου Συνοχής.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε θετικά η αξιολόγηση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας 2 έργων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Πρόσκλησης με τίτλο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ Γ΄ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (πληθυσμός 2.000-15.000 ι.π.) Περιφέρειας Θεσσαλίας σύμφωνα με την οδηγία 91/271/ΕΟΚ. Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός για συγχρηματοδότηση είναι 9.718.725,92 ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Αλοννήσου.

Οι οικισμοί των προαναφερόμενων έργων περιλαμβάνονται στον ισχύοντα Πίνακα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων (ΕΓΥ) με τους οικισμούς Γ’ προτεραιότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ για την επεξεργασία αστικών λυμάτων, που προσδιορίζει και τις υποχρεώσεις της χώρας όσον αφορά τη συμμόρφωση με την εν λόγω Οδηγία (κάλυψη συνόλου οικισμών με πληθυσμό άνω των 2.000 ισοδύναμων κατοίκων με Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων και δίκτυο αποχέτευσης).

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή