Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δίκτυα αποχέτευσης σε Αμαλιάπολη και Σούρπη

Στη φάση της υλοποίησης προχωρά το έργο του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων οικισμού Αμαλιάπολης Δ.Ε. Σούρπης Δήμου Αλμυρού», προϋπολογισμού 4.284.552,84 €, μετά την προέγκριση συμβασιοποίησης που δόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Διαχειριστική Αρχή προς τον Δικαιούχο – Φορέα Υλοποίησης που είναι o Δήμος Αλμυρού.

Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑ Αλμυρού. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και εθνικούς πόρους, ενώ ποσό 1.089.812,29 € που αφορά σε ιδιωτικές συνδέσεις και ΦΠΑ βαρύνει στη ΔΕΥΑ Αλμυρού.

Περιγραφή Φυσικού Αντικειμένου:

Το έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον παραθαλάσσιο οικισμό της Αμαλιάπολης της Δ.Ε. Σούρπης του Δήμου Αλμυρού, στην κατασκευή ενός αντλιοστασίου και στην κατασκευή εξωτερικού αγωγού μεταφοράς των λυμάτων από τον οικισμό μέχρι το σημείο σύνδεσης όπου διέρχεται ο υπό κατασκευή αγωγός μεταφοράς των λυμάτων Σούρπης-Αγίας Τριάδας, με τελικό αποδέκτη την Ε.Ε.Λ. Αλμυρού.

Το εσωτερικό δίκτυο του οικισμού αποτελείται από αγωγούς Φ200 έως Φ315 μήκους 7.3 km, απολήγει σε αντλιοστάσιο παραλιακό στη θέση του χώρου στάθμευσης δίπλα στο σχολείο, εντός του οικισμού, όπου ξεκινά καταθλιπτικός αγωγός (HDPE-12.5atm-Φ280), μήκους περίπου 8.1km, ο οποίος διερχόμενος παράλληλα της επαρχιακής οδού Αμαλιάπολης-Σούρπης, καταλήγει στο σημείο σύνδεσης (διασταύρωση Ε.Ο. Αμαλιάπολης-Σούρπης με Ε.Ο. Σούρπης-Αλμυρού) με τα υπό κατασκευή έργα (αντλιοστάσιο και αγωγός μεταφοράς των λυμάτων Σούρπης-Αγίας Τριάδας στην ΕΕΛ Αλμυρού) της πράξης "Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Σούρπης" η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Η γενική διάταξη του δικτύου ακολουθεί τη μορφολογία του οικισμού ώστε η απορροή των ακαθάρτων να γίνεται κατά το δυνατόν δια βαρύτητας. Το δίκτυο αποτελείται από κύριους συλλεκτήρες, τους κύριους κλάδους και τους δευτερεύοντες. Το αντλιοστάσιο θα κατασκευαστεί από οπλισμένο σκυρόδεμα και θα είναι υπόγειο. Για την ανύψωση των λυμάτων θα χρησιμοποιηθούν υποβρύχιες αντλίες.

Η γενική αρχή σχεδιασμού είναι τα Η/Μ έργα να καλύπτουν κατ' ελάχιστο τις ανάγκες 20ετίας και τα έργα Π/Μ τις ανάγκες 40ετίας. Για τον έλεγχο και τη συντήρηση του δικτύου κατασκευάζονται φρεάτια επίσκεψης σε όλα τα σημεία του δικτύου όπου υπάρχει αλλαγή διεύθυνσης αγωγού, στα σημεία όπου υπάρχει συμβολή αγωγών, στις ευθυγραμμίσεις έως 50 m και τέλος στα πέρατα των αγωγών.

Η πράξη αποσκοπεί στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος διαχείρισης των αστικών λυμάτων του οικισμού της Αμαλιάπολης, με θετικές επιπτώσεις στην προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης στον Παγασητικό Κόλπο.

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή