Δήλωση του Ηλία Βλαχογιάννη για τον θάνατο του Κων/νου Μητσοτάκη

Σε δήλωσή του, ο Πολιτευτής Τρικάλων της Ν.Δ., Συντονιστής Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. πρώην Βουλευτής και πρώην Νομάρχης Ηλίας Βλαχογιάννης, αναφέρει τα εξής:

«Η είδηση του θανάτου  του Επίτιμου Προέδρου της Ν.Δ. και πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, συγκίνησε βαθύτατα όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Πολιτικός με όλη τη σημασία της λέξης, κατ εξοχή κοινοβουλευτικός άνδρας, μεταρρυθμιστής και οραματιστής, υπηρέτησε με συνέπεια και συνέχεια την παράταξη και την Πατρίδα.

Προσπάθησε να ενώσει και να συνθέσει με τον μεστό και συμφιλιωτικό  του λόγο, τις αντιτιθέμενες απόψεις, με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

Μικρανηψιός του Ελευθερίου Βενιζέλου, με σπουδαία αντιστασιακή δράση ,όταν έπρεπε, πρωταγωνίστησε στην επίτευξη συμφωνίας ειρήνης με τις άλλες οργανώσεις στην Κρήτη και γλύτωσε την Μεγαλόνησο από τον εμφύλιο.

Ως Πρωθυπουργός υπήρξε αρκετά μπροστά από την εποχή του, σε σημείο που ακόμη και  στελέχη της παράταξης μας, ήταν διστακτικά, αν όχι αρνητικά, στην εφαρμογή των απαραίτητων για τη χώρα και την κοινωνία μεταρρυθμίσεων. Είχε την τύχη όσο λίγοι πολιτικοί στη χώρα μας. Να δικαιωθεί εν ζωή ,για τις ιδέες και απόψεις του και να τύχει καθολικής αναγνώρισης γι αυτό.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πατρώας γης, που θα τον σκεπάσει».

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή