Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δήμαρχος: «Δεν γνώριζα. Άμεση λύση στα προβλήματα ήχου»

Στ. Νταλάσης: «Παίζουμε ότι μας στέλνει Λυρική και ΜΕΤ»

Όπως ενημέρωσε το trikalanews.gr ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστερίου, σήμερα αργά το μεσημέρι, δεν γνώριζε τα προβλήματα που υπάρχουν με τον κάκιστο ήχο κατά την διάρκεια των προβολών όπερας, τόσο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής («Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη»), όσο και της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης (απευθείας μετάδοση παραστάσεων «The Met: Live in HD» ) και ενημερώθηκε για αυτά, μέσω της ανάδειξης του προβλήματος που έκανε με ρεπορτάζ το trikalanews.gr χθες 30/9/2018 (ώρα ανάρτησης 10.00 π.μ), με τίτλο: «Αναζητείται καταλληλότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου για προβολή παραστάσεων όπερας».

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, όμως μας είπε στο γραφείο του, παρουσία του αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Άκη Αναστασίου, μετέφερε τα προβλήματα όπως αυτά αναγράφονται στο ρεπορτάζ, στον κ. Αναστασίου και του ανέθεσε να λύσει άμεσα τα όποια προβλήματα.

Με την σειρά του ο αντιδήμαρχος κ. Α. Αναστασίου, δήλωσε στο trikalanews.gr ότι αύριο κιόλας, Τρίτη 2/10, καθώς και την Πέμπτη 4/10, θα βρεθεί ο ίδιος στην αίθουσα του Κινηματογράφου – κατά τις πρωινές ώρες –  για να μπορέσει εκείνος και οι υπεύθυνοι ήχου, να ελέγξουν τα ψηφιακά μηχανήματα και να επιλυθούν από ειδικό τεχνικό, όσα προβλήματα παρουσιάζουν.

Κι ενώ, άμεση ήταν η κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής, έκπληξη προκαλεί η δήλωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου και Κινηματογράφου ο οποίος είναι ταυτόχρονα και προϊστάμενος της διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, κ. Στέφανου Νταλάση, ο οποίος δήλωσε στο trikalanews.gr χθες, λίγη ώρα μετά την δημοσίευση του σχετικού ρεπορτάζ, ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα ήχου στον Δημοτικό Κινηματογράφο κατά την διάρκεια προβολών όπερας, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε: «Παίζουμε ότι μας στέλνει η Λυρική και η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης»!  

Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19:55΄ οι λάτρεις της όπερας στα Τρίκαλα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε ζωντανή μετάδοση, στον Δημοτικό Κινηματογράφο (ελπίζουμε με ελεγμένα και επισκευασμένα τα μηχανήματα ήχου) την παγκόσμια πρεμιέρα – για την σεζόν 2018-2019, του πολυβραβευμένου προγράμματος  “The Met: Live in HD” από το Lincoln Centrer της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης –  της παράστασης της περίφημης  «Αΐντα» του Giuseppe Verdi.  Πρωταγωνίστρια, μια από τις πιο φημισμένες σοπράνο του κόσμου, η Anna Netrebko,  η οποία θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά τον ομώνυμο ρόλο στην ΜΕΤ.  Δίπλα της η συγκλονιστική μέτζο–σοπράνο Anita Rachvelishvili στο ρόλο της Άμνερις και ο Aleksandrs Antonenko  στο ρόλο του Ρανταμές . Στο πόντιουμ θα ανέβει ο Nicola Luisotti.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή