Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δημιουργία Διατμηματικής Ομάδας επιθυμεί να δημιουργήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μια ιδέα φοιτητών γεννήθηκε στα εργαστήρια του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Η δημιουργία της πρώτης ομάδας από το Πανεπιστήμιο που θα επιχειρήσει να συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2019 στη Βοστώνη.

Το Πανεπιστήμιο στέλνει πρόσκληση σε όσους διακατέχονται από όρεξη, δημιουργικότητα και διάθεση για έρευνα και καινοτομία και πιστεύουν ότι μπορούν να συμβάλουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, να υποβάλλουν  αίτηση μέχρι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 23:59. 

Οι εξελίξεις στον τομέα της Συνθετικής Βιολογίας έχουν φέρει επανάσταση σε τομείς όπως η ιατρική, η αγροβιολογία και το περιβάλλον. 

Στα πλαίσια του διαγωνισμού iGEM (International Genetically Engineered Machine) θα συμμετέχουν για να παρουσιάσουν το ερευνητικό του έργο, πάνω από 6000 φοιτητές θετικών επιστημών απ΄όλο τον κόσμο, των Επιστημών Υγείας, μηχανικοί αλλά και γενικότερα φοιτητές από λοιπούς επιστημονικούς κλάδους που δε σχετίζονται με τις Βιοεπιστήμες. Η ιδέα του διαγωνισμού προέκυψε από μια εργαστηριακή εργασία, που διοργανώθηκε στο MIT και αποτελεί το κύριο πρόγραμμα του iGEM Foundation, ενός ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού που αφιερώνεται στην πρόοδο της Συνθετικής Βιολογίας και την εκπαίδευση.

Όραμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι είναι η δημιουργία της iGEM Thessaly ώστε να συμμετέχει στο διαγωνισμό του 2019. 

Φόρμα αίτησης και πληροφορίες >>

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή