Δημιουργία πλεονασμάτων με … «φέσι» (και) στους Ιατρούς

Απειλές για προσφυγή στην Δικαιοσύνη.
 
Η τακτική της Κυβέρνησης «δεν πληρώνω για να έχω …πλεόνασμα» έχει εξοργίσει μεταξύ άλλων και τους Ιατρούς μετά την νέα  παράταση στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου που δόθηκε έως 31 Αυγούστου.

«Πρόκειται για την 2η συνεχόμενη παράταση που δόθηκε εξαιτίας  της απαράδεκτης ασυνέπειας της πολιτείας που εκθέτει τη χώρα μας, δημιουργεί εμπλοκές -καθώς είναι προαπαιτούμενο για τους δανειστές -ενώ την ίδια την ώρα οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τους παρόχους υγείας.

Πρέπει να επισημανθεί ότι το 80% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των παλαιών προ ΕΟΠΥΥ ταμείων, που έχει αναλάβει για εκκαθάριση ο ΕΦΚΑ, ακόμα δεν είχε εξοφληθεί στους Ιατρούς.

Μάλιστα η πρώτη παράταση στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών δόθηκε έως και τις 30 Ιουνίου ωστόσο ο ΕΦΚΑ που έχει αναλάβει την εκκαθάριση δεν έχει κάνει ακόμα καμία πληρωμή.

Καλούμε τη κυβέρνηση να πάψει να δίνει παρατάσεις για να καλύψει την αδυναμία των υπηρεσιών της και να εκπληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις της», αναφέρει σε ανακοίνωση-καταγγελία ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που απειλεί με προσφυγή στην Δικαιοσύνη για την προστασία των Μελών του.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή