Δημήτριος Μάρκου: Χρειαζόμαστε ανεξάρτητη και γενναία Δικαιοσύνη

Σήμερα η Δικαιοσύνη απώλεσε μια τεράστια ευκαιρία να επανακτήσει την χαμένη της αξιοπιστία!  

Καταδικάστηκε ο κ. Μαντέλης, σε 8 έτη κάθειρξης, ένεκα του ότι ως υπουργός του ΠαΣοΚ έλαβε 450.000 Γερμανικά Μάρκα από την «Siemens».

Η καταδίκη του αφορά στο ξέπλυμα χρήματος (κατά τον Νόμο 3691/2008), ενώ έκρινε το δικαστήριο ότι παρεγράφη η δωροδοκία σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών (Ν. 3126/2003). Ο κουμπάρος του κ. Μαντέλη αθωώθηκε ένεκα ελλείψεως δόλου. Το Δικαστήριο χορήγησε τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου στον τέως υπουργό, καθώς και της μεταμέλειας, ενώ εδέχθη η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Έξω λοιπόν ο τέως υπουργός. Θα μπορεί να κάνει τα μπάνια του μαζί με τον κ. Τζοχατζόπουλο, ο οποίος έδειξε να ξεπερνά πλήρως τα σοβαρά προβλήματα υγείας, δυνάμει των οποίων αποφυλακίστηκε.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της μεταμέλειας, εδόθησαν σύμφωνα με την πάγια νομολογία του ΑΠ. Αν είχαμε γενναίους Δικαστές, αφενός δεν θα έδιναν αναστολή στην έφεση και αφετέρου θα έκριναν παρεμπιπτόντως τον νόμο περί ευθύνης υπουργών ως αντισυνταγματικό, προκειμένου να μην ισχύει η 5ετης παραγραφή !!!

Είπαμε όμως, αυτό θα γινόταν σε μια χώρα που η Δικαιοσύνη δεν εξαντλεί την αυστηρότητα της στον ταλαίπωρο καστανά που πωλεί κάστανα χωρίς τιμολόγιο, ενώ από την άλλη αφήνει τον κ. Παπακωνσταντίνου ελεύθερο (1 έτος με αναστολή) και την χριστιανική ευχή "μη καίτοι αμαρτάνετε"!

Η «Νέα Δεξιά» επιμένει «Χρειαζόμαστε ανεξάρτητη και γενναία Δικαιοσύνη! Μόνο η Δικαιοσύνη είναι ο θεμελιωτής της ευνομίας και της κοινωνικής ευημερίας. Μόνο η Δικαιοσύνη είναι ο θεματοφύλακας του ίδιου του πολιτεύματος. Μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία, άλλως η κατάσταση θα εκτραπεί!»

Δημήτριος Μάρκου
Γραμματέας Δικαιοσύνης «Νέας Δεξιάς» Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή