Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος: «Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν….»

Ο Τρικαλινός σκηνοθέτης και σεναριογράφος μοιράζεται τη δική του ιστορία για το τρένο Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Συγκλονίζει με την ανάρτησή του ο Τρικαλινός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, μιας και μας μεταφέρει μέσα στα μοιραία βαγόνια του τρένου που έγινε ο τάφος 57 συμπολιτών μας έναν χρόνο πριν στα Τέμπη.

Ο ίδιος ταξίδεψε για πρώτη φορά με το προηγούμενο του μοιραίου δρομολογίου, κάνοντας τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, επιλέγοντας όπως λέει πάντα το κυλικείο.

Μοιράζεται την ευχάριστη και ζωντανή ατμόσφαιρα που επικρατούσε χάρη στους φοιτητές που βρισκόταν σε αυτό, όπως βέβαια το ίδιο θα επικρατούσε και στο τελευταίο εκείνης της βραδιάς…

Διαβάστε τη συγκλονιστική ανάρτηση:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02Bx3QK8s8uQkzSKq5d3FVJuhGCU3K7JosAUzMtQbMbqekrLrhe2nekvAgt2cgnyiDl&id=100009255205599

«Σαν σήμερα, πριν ένα χρόνο, ταξίδευα με το τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη κάτι που  εδώ και αρκετά χρόνια γίνεται κάθε εβδομάδα.

Πάντα επέλεγα το τελευταίο δρομολόγιο, αυτό που αποδείχθηκε μοιραίο, αλλά  μια μέρα  πριν άλλαξα απόφαση και έκλεισα με το μόλις προηγούμενο, το μεσημεριανό δρομολόγιο.

Ο λόγος ήταν μια ταινία, το 1976 της Μανουέλας Μαρτέλι που συμφωνήσαμε  με τον συνάδελφο Απόστολο Καρακάση ο οποίος ζει στην Θεσσαλονίκη  να πάμε να δούμε στο Ολύμπιον μόλις φτάσω.

Στο σταθμό Λαρίσης η αποβάθρα 8 ήταν γεμάτοι με φοιτητές και φοιτήτριες που επέστρεφαν ύστερα από το τριήμερο στα μαθήματά τους, στο Α.Π.Θ.

Πήγα και στάθηκα σε ένα συγκεκριμένο σημείο της αποβάθρας, που με τα χρόνια γνωρίζω ότι θα σταματήσει μπροστά μου το βαγόνι του κυλικείου. Έτσι πρόλαβα θέση στο συγκεκριμένο, αγαπημένο μου τραπέζι. Κάθισα, έβγαλα το λάπτοπ μου και άρχισα να δουλεύω.

Το βαγόνι γέμισε με νέους και νέες. Φωνές, γέλια, πειράγματα, αστεία, μουσική. Πρόσωπα φωτεινά, ζωντανά, χαρούμενα, αναζωογονημένα από την ολιγοήμερη επαφή τους με τους οικείους τους.  Ήταν μια ατμόσφαιρα που είχε την αγάπη για τη ζωή, τον ερωτισμό και την αισιοδοξία που μόνον τα νιάτα έχουν. 

Κοιτάζοντας κάποια στιγμή το κινητό μου διάβασα το ακυρωτικό sms του  Απόστολου για την ταινία που είχαμε προγραμματίσει να δούμε, κάτι του είχε τύχει. Φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη αποφάσισα να μην πάω μόνος  μου στην προβολή και να συνεχίσω να δουλεύω στον υπολογιστή για το αυριανό μάθημα.

Έπεσα για ύπνο νωρίς, πριν τις δώδεκα. Ξύπνησα νωρίς στις έξι και συνέχιζα να ετοιμάζομαι για το μάθημα χωρίς να ανοίξω το κινητό μου. Όταν κατά τις οκτώ το άνοιξα είχα ήδη λάβει πάνω από είκοσι μηνύματα.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή