Δημήτρης Παπαστεργίου: Ανεύθυνη και επικίνδυνη η στάση της ΕΠΟ για τους απινιδωτές

Συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις γύρω από το θέμα της ύπαρξης και λειτουργίας απινιδωτών σε όλα τα γήπεδα.

Μετά τη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ, κατά την οποία οι Δήμοι έχουν την ευθύνη και μετά από μια σειρά απαντήσεων και ανταπαντήσεων με την ΚΕΔΕ, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων συζήτησε το θέμα με εισηγήσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από την πλειοψηφία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αλλά και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μιχάλης Λάππας, χαρακτήρισε ανεύθυνη και επικίνδυνη τη στάση της ΕΠΟ περί δημοτικής ευθύνης της εγκατάστασης απινιδωτών στα γήπεδα, δεδομένου ότι τα γήπεδα παραχωρούνται στις ομάδες ευθύνης της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου, «Η στάση της ΕΠΟ είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη. Είναι ντροπή για έναν φορέα που διαχειρίζεται εκατομμύρια, αντί να καθίσει και να πει υπάρχει ένα ζήτημα να καθίσουμε με τους δήμους να δούμε πώς θα το λύσουμε, πετάξανε την μπάλα στην κερκίδα… Καταρχάς δεν διάβασαν τον κανονισμό διεξαγωγής αγώνων που είναι δικός τους και στον οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα, πως η ευθύνη για τον γιατρό ασθενοφόρο κτλ βαραίνει την ευθύνη της ομάδα της έδρας. Και προφανώς καλό θα είναι να υπάρχει και απινιδωτής, αν και για τα μικρά γήπεδα ειδικά δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Για εμάς είναι απαραίτητη προϋπόθεση».

Ο δήμαρχος επισήμανε επιπλέον ότι η μόνιμη εγκατάσταση απινιδωτών σε όλους τους αθλητικούς χώρους δεν θα διασφάλιζε πραγματικά κάτι, μιας και θα υπήρχε ο κίνδυνος φθοράς των συσκευών.

Σημαντικό βέβαια να σημειωθεί ότι και η χρήση των απινιδωτών ήταν ένα θέμα που απασχόλησε το Σώμα, μιας και στο πρόσφατο τραγικό συμβάν στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας 50 μέτρα από το γήπεδο αναφέρθηκε ότι υπήρχε μεν απινιδωτής αλλά όχι η ψυχραιμία να χρησιμοποιηθεί.

Πέρα από την απάντηση προς την επιμονή της ΕΠΟ, το θετικό είναι ότι το θέμα συζητείται και αναζητούν λύση ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για τους αθλούμενους σε κάθε χώρο.

Έτσι, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ειπώθηκε ότι θα αναζητηθούν τρόποι ιατρικής κάλυψης αθλητικών χώρων όπως το πάρκο του Αη Γιώργη και αλλού όπου υπάρχει μαζική αθλητική δραστηριότητα.



©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή