Δημήτρης Παπαστεργίου: Είμαι θετικός στην αιολική ενέργεια, και αν έρθει θέμα για αιολικά στο Δήμο Τρικκαίων θα το εξετάσουμε

Την άποψη του για την αιολική ενέργεια και τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών για τα αιολικά πάρκα εξέφρασε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου:

«Θα πρέπει αρχικά να δούμε αν είμαστε θετικοί ή αρνητικοί στην αιολική ενέργεια, γιατί αρκετοί από τους αρνητές των αιολικών πάρκων είναι αρνητές της αιολικής ενέργειας. Εγώ δεν ανήκω στην κατηγορία αυτή, είμαι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και όσοι αρνούνται την αιολική ενέργεια θα πρέπει να μας πούνε σε τι είναι θετικοί, στο λιγνίτη ή μήπως στην πυρηνική ενέργεια που είναι και φθηνότερη; Το δεύτερο κομμάτι είναι στο κατά πόσο μας αρέσει να βλέπουμε αιολικά. Εμένα πχ τα αιολικά που βλέπω κατεβαίνοντας στην Αθήνα δεν με επηρεάζουν αισθητικά, αυτό είναι βέβαια κάτι υποκειμενικό.

Κάθε τοπική κοινωνία θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της για το αν θέλει τα αιολικά πάρκα ή όχι. Γενικά είμαι θετικός στην αιολική ενέργεια, και αν έρθει θέμα για αιολικά στο Δήμο Τρικκαίων θα το εξετάσουμε. Από κει πέρα όμως θα δούμε και τους αστερίσκους, πού είναι να μπουν, πώς είναι να μπουν, και τι έργα υποδομής και μεταφοράς χρειάζονται. Είναι δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να λένε όχι στα αιολικά. Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, λέω ότι θα είμαι δίπλα σε ότι αποφασίσει κάθε κοινωνία. Αν κάποια κοινωνία θεωρεί πως δεν τα θέλει, δικαίωμα της να μην τα θέλει.

Γενικά η άποψη μου είναι πως πρέπει να στηρίξουμε τις καθαρές μορφές ενέργειας σε μια περίοδο που μιλάμε για όλο και περισσότερο για την ηλεκτροκίνηση, και χωρίς καθαρή ενέργεια δεν θα είχε κανένα νόημα. Είμαι σαφώς υπέρ της αιολικής ενέργειας και θεωρώ τελείως αστήριχτα όσα λέγονται γενικά και συλλήβδην για τα αιολικά. Μάλλον από πίσω άλλα συμφέροντα καλύπτονται. Όλοι όσοι αρνούνται γενικά τα αιολικά, καλό είναι να μας πουν και πού θα βρούμε ενέργεια.»©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή