Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δημήτρης Πλατογιάννης – Σώζοντας χιλιάδες ζωές και εκατομμύρια ευρώ

Κεφάλαιο για τη δημόσια υγεία η λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής και του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου  – Οι αριθμοί που το επιβεβαιώνουν και τα νέα δεδομένα για το 2024

Εν μέσω δύσκολων καταστάσεων για τους περισσότερους συμπολίτες μας, κρίνεται «ζήτημα ζωής» το γεγονός ότι η καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και το Αιμοδυναμικό Τμήμα λειτουργεί όπως αντίστοιχα σε τριτοβάθμιες δομές υγείας, παρέχοντας πλήρη κάλυψη των ασθενών και των αναγκών τους.

Συναντήσαμε τον άνθρωπο που άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για τη δημόσια υγεία στον νομό Τρικάλων αλλά και όλη τη χώρα το 2015 με τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος της Καρδιολογικής Κλινικής και από τότε μέχρι σήμερα, οι αριθμοί επιβεβαιώνουν ένα και μόνο συμπέρασμα: σώθηκαν χιλιάδες ζωές αλλά και εξοικονομήθηκαν εκατομμύρια ευρώ.

Χρήματα που θα διέθεταν πολίτες για να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα του καρδιολογικού αλλά και χρήματα που θα διέθεταν τα ταμεία για τον σκοπό αυτό.

Οι αριθμοί μιλούν

Όπως ανέφερε ο Συντονιστής – Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων και ιδιαίτερα διακεκριμένος επιστήμονας Δημήτρης Πλατογιάννης στο Trikalanews.gr, σε έναν χρόνο έχουν γίνει 2000 στεφανιογραφίες, 700 αγγειοπλαστικές και έχουν εμφυτευτεί σε ασθενείς 250 βηματοδότες.

Από το 2015 μέχρι σήμερα μιλάμε για πάνω από 11 χιλ στεφανιογραφίες, 6 χιλ αγγειοπλαστικές και 1300 βηματοδότες αντίστοιχα.

Όπως επισήμανε ο κ. Πλατογιάννης, οι ασθενείς της Δυτικής Θεσσαλίας αλλά και χιλιάδες ασθενείς από κάθε σημείο της χώρας, φροντίζονται άμεσα ακόμη και σε διάστημα λιγότερο από τρεις ημέρες χωρίς στην ουσία να υπάρχει λίστα αναμονής.

Η δε ολοκληρωμένη παροχή έρχεται να εξοικονομήσει παράλληλα εκατομμύρια ευρώ από μετακινήσεις και συναφή έξοδα ασθενών και συνοδών, αλλά και από τα ασφαλιστικά ταμεία δεδομένου ότι το κόστος αντίστοιχων παρεμβάσεων στο Δημόσιο Νοσοκομείο είναι σαφώς ελάχιστο μπροστά στα χιλιάδες ευρώ που απαιτούνται στον ιδιωτικό τομέα.

Ιδιωτικό Vs Δημόσιο;

Το ζήτημα βέβαια είναι όλα αυτά να στηριχτούν πολύπλευρα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι χιλιάδες ασθενείς απευθύνονται, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο Trikalanews.gr ο γιατρός, με δική τους πρωτοβουλία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι ιδιώτες γιατροί δεν έχουν πάρει ένα τηλέφωνο για να παραπέμψουν στην δημόσια κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων τη στιγμή που η συμβολή της έχει αλλάξει τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής κατευθύνοντας αντίστοιχα, σε ιδιωτικούς φορείς τους ασθενείς τους.

Από 2024 και εμφύτευση βηματοδοτών με απινιδωτές

Από το νέο χρόνο μέσα από την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων δημιουργείται και τρίτο τμήμα στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα εμφύτεσης απινιδωτών.

Κατανοούμε λοιπόν ότι ο κ. Πλατογιάννης κατάφερε όχι απλά να κάνει μια αρχή αλλά να ολοκληρώσει μια κλινική που σήμερα προσελκύει το ενδιαφέρον σπουδαίων επιστημόνων ενώ αυτή τη στιγμή έχει μεγάλη λίστα αναμονής για θέσεις ειδικευομένων γιατρών.

Η οικονομική κρίση βλάπτει την καρδιά μας…

Όσον αφορά τα ζητήματα των ασθενών, όπως ανέφερε στο Trikalanews.gr, έχουν αυξηθεί δραματικά κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της δυσκολίας των πολιτών να «πειθαρχήσουν» σε έναν τρόπο ζωής φιλικό προς την καρδιά, όπως για παράδειγμα το να πάρουν την απόφαση και να διακόψουν το κάπνισμα.

Τα οικονομικά δεδομένα βέβαια είναι στην κορυφή της λίστας των αιτιών της αύξησης των καρδιολογικών προβλημάτων.

Η στρεσογόνος καθημερινότητα, η κακή διατροφή είναι μερικές από τις αιτίες που αποδίδονται στην οικονομική δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας με προεκτάσεις βέβαια και στην υγεία μας.

 

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή