Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δημήτρης Κουρέτας: Προχωρήστε ρε συ, μην μασάτε. Σας στηρίζει η κοινωνία

Επικροτώντας την προεκλογική αυθαιρεσία της εξουσίας… δηλώνοντας άγνοια.

Ο  καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, σχολιάζοντας δημόσια σε άπταιστη αργκό, τις  –  από τον διοικητή του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Δημήτρη Παρθένη –  υιοθετημένες παραπλανητικές δηλώσεις στο facebook του υφυπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, με τον τρόπο του, στηρίζει και προτρέπει δημόσια, την αυθαιρεσία της εξουσίας.

Φαίνεται επίσης ότι συμφωνεί και επαυξάνει τις προεκλογικές ελπίδες που δίνονται από την κυβέρνηση,  σε χιλιάδες πολίτες για δουλειά…  με σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας στα Δημόσια Νοσοκομεία, ενώ το θέμα για την οριστική εκδίωξη των εργολάβων σίτισης εστίασης, καθαριότητας και φύλαξης  από τα Νοσοκομεία δεν έχει ακόμη κριθεί από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το trikalanews.gr με τον κ. Δημήτρη Κουρέτα και στην ερώτηση που του απευθύνθηκε,  και η οριστική κρίση του θα γίνει από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε μείζονα σύνθεση – λόγω της όλως εξαιρετικής σπουδαιότητας της  υπόθεσης –  στις 10 Μαΐου 2019, απάντησε μεταξύ άλλων:

«Δεν γνωρίζω. Ότι συμβαίνει στα Τρίκαλα πρέπει να το γνωρίζω; Ενδεχομένως να μου έχουν ξεφύγει κάποια πράγματα. Έχω μια γενική θεώρηση των πραγμάτων και λεπτομέρειες δεν ξέρω».

Στην ερώτηση  σχετικά με τις παρανομίες στο θέμα των εξωτερικών δικηγόρων στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων, αλλά και για τα θέματα της εργολάβου που αποπληρώθηκε με διακριτική μεταχείριση  από τον διοικητή του Γ.Ν.Τ. και είναι η μοναδική που παρέχει ακόμη υπηρεσίες  στο Νοσοκομείο, καθώς και  της εξωτερικής αρχιτέκτονος  μηχανικού η οποία είχε προηγούμενη ιδιωτική επαγγελματική  σχέση με τον Δ. Παρθένη, επίσης δήλωσε άγνοια.

«Δεν ξέρω για τι μου μιλάτε. Πρέπει να τα ξέρω όλα; Μπορώ να ξέρω τα πάντα; Αν είναι κάτι που αξίζει τον κόπο να το δω και δεν το γνωρίζω, στείλτε μου το να το δω».

Στην ερώτηση, πώς ως πολιτικό πρόσωπο που κατεβαίνει στις εκλογές και διεκδικεί την ψήφο των πολιτών της Θεσσαλίας, δεν ενημερώνεται από τα ΜΜΕ στα Τρίκαλα και δεν γνωρίζει σημαντικά στοιχεία για το Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων, απάντησε: «Δεν ενημερώνομαι για τα πάντα. Δεν προλαβαίνω.  Αν κάτι αξίζει τον κόπο να ενημερωθώ, να μου στο στείλετε να το διαβάσω».

Τέλος, αφού αμφισβήτησε ότι μιλούσε με υπαρκτό πρόσωπο (παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή της τηλεφωνικής επικοινωνίας είχε ενημερωθεί για το ονοματεπώνυμο  του δημοσιογράφου και του ειδησεογραφικού μέσου) και στην επίμονη ερώτηση,  πώς ως πολιτικό πρόσωπο του διεκδικεί την ψήφο στις εκλογές, δηλώνει άγνοια για όλα τα παραπάνω, απάντησε: «Αφήστε με ήσυχο» και ακολούθως έκλεισε το τηλέφωνο.

Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με την  άγνοια, όλων των παραπάνω, που δηλώνει ο καθηγητής  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας:
 

  • Γιατί παίρνει δημόσια την ευθύνη να συναινεί, να  επικροτεί και να προτρέπει με σχολιασμό του τις προεκλογικές  αυθαιρεσίες της  εξουσίας, αν δεν είναι γνώστης του θέματος που σχολιάζει;  
     
  • Επιδεικνύει πολιτική υπευθυνότητα όταν σχολιάζει ένας πολιτικός άνδρας, δημόσια ένα πολιτικό θέμα που δεν γνωρίζει;
     
  • Δικαιούται να μην γνωρίζει ή να γνωρίζει επιλεκτικά, προβλήματα που αφορούν την περιφέρεια Θεσσαλίας από την οποία διεκδικεί ψήφο;
     
  • Ποιο είναι το κριτήριο επιλεκτικότητας των θεμάτων για τα οποία ενημερώνεται ο υποψήφιος  Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας;
     
  • Ενδιαφέρεται  για τα προβλήματα της περιφέρειας Θεσσαλίας ή ενδιαφέρεται να κάνει καριέρα πολιτικού με σημαία, «δεν γνωρίζω»;
     
  • Τις ίδιες αυθαιρεσίες και παρανομίες θα πράξει και ο κ. Δημήτρης Κουρέτας, αν κερδίσει τις εκλογές και λάβει την εξουσία ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας;

""

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή