Δημήτρης Κουτσούμπας: Αν δεν είναι αφελείς –που δεν είναι – είναι επικίνδυνοι

Σχετικά με την υπόθεση αιχμαλωσίας των 2 Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους, ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ανέφερε τα εξής:  
     
«Θέλουμε κατ’ αρχήν και απ’ αυτό εδώ το βήμα, να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία για την κλιμάκωση και την τροπή που παίρνουν τα γεγονότα με την υπόθεση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Τουρκία.

Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία γιατί -όπως φαίνεται- οι δύο αυτοί στρατιωτικοί γίνονται πιόνια στη σκακιέρα των αντιθέσεων και της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας.

Την ίδια στιγμή, όμως, δεν μπορούμε παρά να αναδείξουμε τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία και σ’ αυτό το ζήτημα ακολούθησε την πάγια τακτική που ακολουθεί στα ζητήματα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Εφησυχασμός, συγκάλυψη, διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημα θα λυθεί και ότι οι στρατιωτικοί γρήγορα θα επιστρέψουν στη χώρα μας. Και όταν η πραγματικότητα τους διαψεύδει, εναπόθεση των ελπίδων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να λύσουν δήθεν τα προβλήματα, κάτι το οποίο φυσικά ποτέ δεν έχει γίνει.

Αν δεν είναι αφελείς –που δεν είναι – είναι επικίνδυνοι γιατί θέλουν να κρύψουν από την εργατική τάξη, το λαό, πως η όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης, επιδρά και επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα πυροδότησης της άμεσης πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας».Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή