Δημοψήφισμα πΓΔΜ: «Το κείμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα διασφαλίζει πως είμαστε… Μακεδόνες»

   Όπως είναι φανερό τα Σκόπια έχουν την ανάγκη να καπηλεύονται το όνομα ‘’Μακεδονία’’ παραβιάζοντας και τη συμφωνία των Πρεσπών κατά την οποία θα αποκαλούνταν «’Βόρεια Μακεδονία».  

Αυτές οι εμμονές των Σκοπίων υποδηλώνουν την επιδίωξη ιδιαιτέρων συμφερόντων τα οποία έρχονται σε ρήξη με τη συμφωνία των Πρεσπών και τα οποία θολώνουν την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση.

   Σε τηλεοπτικό σποτ που κυκλοφόρησε στα Σκόπια ενόψει του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζεται ότι «το κείμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα διασφαλίζει πως είμαστε ''Μακεδόνες''».

   Το σποτ το βίντεο που έχει τίτλο "Η μακεδονική παράδοση, ο πολιτισμός και η γλώσσα παραμένουν μακεδονικά!", αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Συμφωνία μεταξύ της ''Μακεδονίας'' και της Ελλάδας διασφαλίζει το δικαίωμα να δηλώνουμε ότι είμαστε ''Μακεδόνες''.

   Σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συμφωνίας η ''μακεδονική'' ταυτότητα αντικατοπτρίζει την επικράτειά μας, τη γλώσσα, τους ανθρώπους, με όλα τα χαρακτηριστικά, με τη δική της ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά».

   Επίσης, τονίζεται πως «επίσημη γλώσσα είναι η ''μακεδονική''» και «η ''μακεδονική παράδοση'', ο πολιτισμός και η ιστορία παραμένουν ''μακεδονικά'' και αναγνωρίζονται από όλο τον κόσμο».
   «Είμαστε ''Μακεδόνισσες'' και ''Μακεδόνες''», υπογραμμίζεται και γίνεται κάλεσμα προς τους πολίτες να συμμετέχουν στις κάλπες της 30ης Σεπτεμβρίου.
   «Στις 30 Σεπτεμβρίου  ας βγούμε και να επιλέξουμε ένα ευρωπαϊκό μέλλον, μια ευρωπαϊκή Μακεδονία».Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή