Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δημοπρατείται η Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας 

Τη δημοπράτηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας ανακοίνωσαν σήμερα ο Υπουργός  Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.152.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Κύριος του έργου είναι το  Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων και φορέας υλοποίησης η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Δικαιοσύνης:

«Σήμερα μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε πως η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση του  Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας», το οποίο πλέον παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

Ενός πολύ σημαντικού έργου, προϋπολογισμού 1.152.000 ευρώ, που θα  εκσυγχρονίσει το υπάρχον παλιό κτίριο. Ειδικά, μετά τα ατυχή γεγονότα που είχαμε πρόσφατα στο Δικαστικό Μέγαρο, το έργο αυτό, είναι περισσότερο απαραίτητο από ποτέ. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανέλαβε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να αναβαθμίσει ενεργειακά το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας, με τη χρηματοδότηση των υποστηρικτικών μελετών από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων(ΤΑΧΔΙΚ). Και χάρη στην ουσιαστική συμβολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Ικανοποιούμε λοιπόν, ένα πάγιο αίτημα των δικαστικών λειτουργών, των δικαστικών υπαλλήλων, του νομικού κόσμου της Καρδίτσας, αλλά και των πολιτών, παραδίδοντάς τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύγχρονες, αξιόπιστες και λειτουργικές υποδομές. Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο οποίος έχει αποδείξει πως είναι ο Περιφερειάρχης των έργων. Και σήμερα από την Καρδίτσα, εκπέμπουμε το μήνυμα πως με συνεργασία, μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα».

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

Ευχαριστώ τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για την πρότυπη συνεργασία που οδηγεί σε αποτέλεσμα και παραγωγή έργου. Με ταχύτητα, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αμοιβαία εμπιστοσύνη, απλοποίηση και αυτοματοποίηση διαδικασιών πετύχαμε κάτι ακατόρθωτο για τα ελληνικά δεδομένα. Πετύχαμε σε χρόνο ρεκόρ, από τη στιγμή που αποφασίστηκε, ορθώς, η ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου,  να δημοπρατούμε σήμερα το έργο. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώσαμε τη μελέτη,  πήραμε όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και τα πρωτόκολλα συνεργασίας από τους εμπλεκόμενους φορείς, εντάξαμε το έργο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020, συντάξαμε τα τεύχη δημοπράτησης και προχωράμε στη δημοπράτηση. Είναι ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.152.000 ευρώ. Εκσυγχρονίζουμε ένα κτίριο που άρχισε να κτίζεται το 1934 και  λειτούργησε το 1954.  Το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας αναβαθμίζεται από ενεργειακή κατηγορία Ε  σε ενεργειακή κατηγορία Α+. Μειώνουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αποδίδουμε ένα κτίριο με φιλικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, εξοικονομούμε χρηματικούς πόρους».

Το έργο

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

– Εφαρμογή συστήματος εσωτερικής θερμομόνωσης στις τοιχοποιίες.

-Τοποθέτηση θερμομόνωσης οροφής.

-Αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων του κτηρίου με νέα θερμομονωτικά.

-Τοποθέτηση αντλιών θερμότητας αέρος-νερού σε διάταξη συστοιχίας και σύνδεση με το υφιστάμενο δίκτυο τερματικών μονάδων.

-Τοποθέτηση τοπικών μονάδων μηχανικού αερισμού, μονάδες VAM με σύστημα αεραγωγών στις δικαστικές αίθουσες και στους κοινόχρηστους διαδρόμους.

-Αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων παλαιάς τεχνολογίας με νέα τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

-Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού συστήματος  με ενεργειακό συμψηφισμό και

– Κεντρικό σύστημα διαχείρισης ενέργειας (BEMS).

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή