Δημοπρατούνται νέα πεζοδρόμια και δύο κυκλικοί κόμβοι στα Τρίκαλα

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Επέκταση, αναβάθμιση πεζοδρομίων  και δημιουργία κυκλικών κόμβων» στα Τρίκαλα, προϋπολογισμού 1.238.508,97 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Το έργο  περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης των Τρικάλων με τίτλο « Μια ανοιχτή -πόλη πρότυπο στις όχθες του Ληθαίου»,   που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με συνολικό προϋπολογισμό 11,5 εκατ. ευρώ.

Φορέας υλοποίησης και κύριος του έργου είναι ο Δήμος Τρικκαίων.

Πεζοδρόμια και κυκλικοί κόμβοι

Το νέο έργο περιλαμβάνει:

-Παρεμβάσεις επί της οδού Καποδιστρίου με επέκταση των πεζοδρομίων και ενσωμάτωση πάνω σε αυτό του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου. Η παρέμβαση, από την πλευρά του ποδηλατόδρομου, έχει συνολικό πλάτος πεζοδρομίου 3,80μ. Στο απέναντι πεζοδρόμιο θα γίνει αντικατάσταση του υλικού επίστρωσης με κυβόλιθους

-Παρεμβάσεις στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού με τροποποίηση της  υφιστάμενης ισόπεδης διασταύρωσης των οδών Ελευθερίας, Πύλης, Ευρυπίδου και Μετεώρων και διαμόρφωσή της σε κυκλικό κόμβο και αναμόρφωση της  εισόδου του Σιδηροδρομικού Σταθμού με τη διαμόρφωση κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Ασκληπιού, Ευριπίδου και Καβράκου, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης των πεζοδρομίων της ευρύτερης περιοχής.

-Προβλέπεται επίσης παρέμβαση στην οδό Γαριβάλδη (που θα γίνει με ίδιους πόρους 59.250 ευρώ του Δήμου) με αντικατάσταση του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα και κατασκευή των διαβάσεων πεζών, καθώς και αυτών επί των οδών Βύρωνος και Απόλλωνος στη συμβολή τους με την οδό Γαριβάλδη, με κυβόλιθο από γρανίτη και την απαραίτητη σήμανση.

Το σύνολο των παρεμβάσεων ολοκληρώνεται με τις απαραίτητες Η/Μ εργασίες για τον ηλεκτροφωτισμό της περιοχής  καθώς και  την τοποθέτηση οδοσήμανσης.

Παράλληλα με την υλοποίηση του έργου θα γίνει και  η μεταφορά δικτύων κοινής ωφέλειας που βρίσκονται εντός της περιοχής παρέμβασης.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή