Δήμος Φαρκαδόνας: Αίτημα για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κατά του COVID-19

Ο Δήμος Φαρκαδόνας απέστειλε εκ νέου αίτημα μέσα σε διάστημα ενός μηνός προς το Υπουργείο Υγείας με κοινοποίηση και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με το οποίο ζητά οι κάτοικοι των περιοχών του Δήμου, τα πολιτικά στελέχη της δημοτικής αρχής και οι υπάλληλοι του Δήμου να εμβολιαστούν κατ΄εξαίρεση του Εθνικού προγράμματος εμβολιασμός, εξ΄αιτίας της έκτακτης κατάστασης στον οποίο έχει περιέλθει ο “πληγέντας” από τους ισχυρούς σεισμούς Δήμος Φαρκαδόνας.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Δήμος αναφέρει πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δημόσιας Υγείας από τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού τόσο για τους κατοίκους όσο και για τα στελέχη του Δήμου που έρχονται σε επαφή με εκατοντάδες σεισμοπαθείς.

Η πολιτεία χρειάζεται να εκτιμήσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να προβεί στον κατ΄εξαίρεση εμβολιασμό στον Δήμο Φαρκαδόνας καθώς υπάρχει άμεσος και σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια Υγεία.

Είναι θέμα στρατηγικού σχεδιασμού και προστασίας της Δημόσιας Υγείας και δεν δημιουργεί πρόσθετο βάρος στον κρατικό προϋπολογισμό αναφέρει σχετικά ο Δήμος Φαρκαδόνας και αναμένει θετική ανταπόκριση στο δίκαιο αυτό αίτημα λόγω εκτάκτων αναγκών.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή