Δήμος Λαρισαίων: Είναι η ώρα της μάχης της ζωής μας

Η πανδημία του Covid – 19επέστρεψε και στην χώρα μας. Η ραγδαία αύξηση των μολύνσεων, oσυναγερμός που έχει χτυπήσει σε όλη την  Ευρώπη,  αλλά και οι εκτιμήσεις της επιστημονικής κοινότητας καταδεικνύουν ότι μπροστά μας έχουμε κάποιους δύσκολους μήνες.

Στην Ελλάδα, η επέλαση του κορονοϊού είναι απειλητική. Η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ύστερα από αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης από την Επιτροπή Λοιμοξιολόγων προστέθηκε από σήμερα το πρωί στις περιοχές της χώρας όπου ισχύουν τα μέτρα του επίπεδου 4 – ως περιοχή αυξημένου κίνδυνου.  Η μεγάλη αύξηση των μολύνσεων, η σημαντική διασπορά του κορονοιού στην Λάρισα και άλλα στοιχεία οδήγησαν στην επιβολή των μέτρων. Γνωρίζουμε ότι οι επιπτώσεις  θα είναι μεγάλες. Στον κλάδο της εστίασης, στον χώρο του πολιτισμού αλλά στον αθλητισμό θα αντιμετωπίσουν τεράστιες δυσκολίες από τις οικονομικές επιπτώσεις των μέτρων που ελήφθησαν, οι οποίες σαφώς επεκτείνονται στο σύνολο σχεδόν της τοπικής οικονομίας. Η Πολιτεία οφείλει να ενισχύσει και να επεκτείνει τα υπάρχοντα αλλά και να σχεδιάσει νέα μέτρα στήριξης, με στόχο τον περιορισμό των απωλειών και τη στήριξη των επαγγελματιών και των εργαζομένων.  Η κυβέρνηση πρέπει να βρει τους τρόπους και τους πόρους για να στηρίξει, όσο γίνεται περισσότερο τους πληττόμενους κλάδους 

Ωστόσο, αυτήν την ώρα προέχει να δώσουμε μια άλλη μεγάλη μάχη: την μάχη της ζωής.

Οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι, καλούμαστε να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις  για την προάσπιση του πολυτιμότατου αγαθού: της υγείας. Θέλουμε, όταν τελειώσει όλη αυτή η μεγάλη περιπέτεια, να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί. Δεν θέλουμε να χάσουμε αγαπημένα μας πρόσωπα. Συγγενείς, φίλους, γείτονες και συναδέλφους. Θέλουμε να περάσει αυτή η περιπέτεια, χωρίς ΚΑΜΙΑ απώλεια.

Στην Λάρισα έχουμε την ευτυχή συγκυρία της λειτουργίας δυο μεγάλων νοσοκομείων, με εξαίρετους επιστήμονες και προσωπικό που δίνει καθημερινά το δικό του σπουδαίο αγώνα στην μάχη κατά του covid. Αυτούς χειροκροτούσαμε την Ανοιξη στην πρώτη φάση της πανδημίας. Η εικόνα που έχουμε σήμερα από τα δυο Νοσοκομεία είναι ότι η κατάσταση είναι οριακή και ότι η πίεση θα συνεχιστεί.  Ζητούμε από την κυβέρνηση να κάνει ότι είναι δυνατόν και να στηρίξει άμεσα, το σύστημα υγείας, έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή. Με εξοπλισμό και προσωπικό για να μπορέσει στο σύστημα υγείας να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή όμως είναι απαραίτητο όλοι να ριχτούμε στη μάχη κατά της πανδημίας. Ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις.

Ο πιο ενδεδειγμένος και αποτελεσματικός τρόπος να βοηθήσουμε όλοι, ως κρίκοι μιας μεγάλης αλυσίδας, δεν είναι άλλος από την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας: Μάσκες παντού, αποστάσεις, υγιεινή χεριών και αντισηπτικά.  Είναι τα μόνα όπλα που διαθέτουμε στην καθημερινότητά μας. Είναι τα όπλα που πρέπει να χρησιμοποιήσει ο καθένας και η καθεμία για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τους αγαπημένους μας, την κοινωνία μας.

Είναι βέβαιο ότι υπάρχει κόπωση, αγανάκτηση  ακόμα και θυμός. Η πανδημία δοκιμάζει τις αντοχές των ανθρώπων σε πολλά επίπεδα. Όμως βρισκόμαστε σ’ ένα πόλεμο, με έναν αόρατο εχθρό. Σ΄ αυτή την πρόσκληση της ιστορίας, οφείλουμε να απαντήσουμε επιστρατεύοντας όλες τις δυνάμεις για να κερδίσουμε τη ζωή μας και την ελευθερία μας, για να κρατήσουμε την Λάρισα ανοικτή πόλη.

Ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων βρίσκονται σε ανοικτή και καθημερινή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές που διαχειρίζονται την κρίση του κορονοιού ώστε συντεταγμένα και υπεύθυνα να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.

Λαρισαίες Λαρισαίοι

Η πόλη μας, η χώρα, η Ευρώπη αλλά και όλη η ανθρωπότητα βιώνει μια κρίσιμη ιστορική περίοδο. Είναι στο χέρι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να βγούμε δυνατοί απ αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.

Η δημοτική αρχή του Δήμου θα είναι καθημερινά δίπλα στους πολίτες, ώστε συντεταγμένα να προχωρήσουμε στο επόμενο διάστημα. Για τη Λάρισα και τους πολίτες της.

Γιατί πάνω απ΄ όλα Πόλη είναι οι άνθρωποι της. Και η Λάρισα ήταν και θα παραμείνει μια Ανοιχτή Πόλη.©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή