Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δήμος Μετεώρων: Σύμβαση για την διευθέτηση της κοίτης χείμαρρου στην Αγία Παρασκευή

Η διευθέτηση της κοίτης του χείμαρρου Τζουρτζιώτικου στο Τ.Κ. Αγίας Παρασκευής του Δήμου Μετεώρων έχει πολλαπλή και σημαντική σημασία, τόσο για την άμεση περιοχή όσο και για τον ευρύτερο Δήμο.

Το έργο ανατέθηκε μετά από διαγωνιστική διαδικασία και αποτελεί μέρος των στρατηγικών επενδύσεων του Δήμου Μετεώρων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την αντιμετώπιση των κινδύνων από έντονα φαινόμενα.

Βασικά Στοιχεία Έργου:

  • Προϋπολογισμός Έργου: 1.558.227,50 € (με το Φ.Π.Α.)
  • Χρηματοδότηση: Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α. 2014-2020)
  • Χρόνος Αποπεράτωσης του Έργου: Δεκαεπτά (17) μήνες
  • Ανάδοχος του Έργου: ΑΦΟΙ ΚΩΤΟΥΛΑ-ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.
  • Προϋπολογισμός Σύμβασης: 1.194.955,33 € (με το Φ.Π.Α.)

Αντικείμενο του έργου είναι:

  • Η κατασκευή δύο οδών ύψους 1μ έκαστος συγκράτησης της κοίτης, σε συγκεκριμένες θέσεις για την προστασία των υφιστάμενων τεχνικών έργων (ιρλανδικές διαβάσεις) στη διασταύρωση του ρέματος με του οδικούς άξονες.
  • Η κατασκευή 4 προβόλων μήκους 15μ, τοποθετημένοι σε επιλεγμένες θέσεις, κάθετα στην γραμμή κίνησης του υδάτων, προκειμένου την θωράκιση της όχθης προς τον οικισμό.
  • Η κατασκευή συρματόπλεκτου τοίχου στην Χ.Θ. 1+753,03 έως την Χ.Θ. 1+880,43, σταθεροποίησης τμήματος του πρανούς που παρασύρεται συνεχώς. Ουσιαστικά θα μετακινηθεί η κοίτη από τον πόδα της σάρας προς την απέναντι πλευρά και άρα μεταφορά της κοίτης, μετά διαμόρφωσης της κοίτης στην αναγκαία υδραυλική διατομή. Κατόπιν αυτού θα διαμορφωθεί νέα διατομή δρόμου, σε μήκος 270μ περίπου, για την συνέχεια του οδικού δικτύου.
  • Τέλος για την προστασία υφιστάμενων έργων σταθεροποίησης πρανών, παραπλεύρως του κεντρικού οδικού άξονα, που οδηγεί στον οικισμό, πλησίον της μεταλλικής γέφυρας Bailey, θα κατασκευαστεί συρματόπλεκτος τοίχος, αναπτύγματος 50μ και διαστάσεων ως τεχνικά σχέδια.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων Θεόδωρος Γ. Αλέκος  κατά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για το Δήμο Μετεώρων και τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής. Το έργο διευθέτησης της κοίτης του χείμαρρου Τζουρτζιώτικου ήταν ένα από τα πλέον αναγκαία και απαιτητικά για την περιοχή μας. Είναι καθήκον μας να προστατεύουμε τους πολίτες μας, τις περιουσίες τους και το περιβάλλον. Αυτό το έργο είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Είμαι βέβαιος ότι με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, θα έχουμε προσφέρει μια ουσιαστική λύση σε ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας για χρόνια.»

Από το γραφείο του Δημάρχου

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή