Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δήμος Μετεώρων: Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων

Η Διεύθυνση Τ.Υ Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας  και Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει ότι:

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου και σύμφωνα με την 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη, πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να προβούν στην καθαριότητα αυτών.

Έτσι, παρακαλούμε τους συνδημότες μας να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, να απομακρύνουν τα ξερά χόρτα και τυχόν άλλα εγκαταλελειμμένα καυστά ή εκρήξιμα υλικά ή αντικείμενα, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, μέχρι τέλος Μαΐου το αργότερο.

Είναι υποχρέωση όλων να φροντίσουμε για την υγιεινή και την ασφάλειά των περιοίκων. Ο νόμος προβλέπει την υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους Δήμους και επιβολή προστίμου  και βεβαίωσης ισόποσης σχετικής δαπάνης του Δήμου προς καθαρισμό καθώς και την  υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα, σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται.

Ο Δήμος προσβλέπει στην συνεργασία των Δημοτών του και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι εις βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΑΛΕΚΟΣ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή