Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δήμος Μουζακίου Καρδίτσας: Έκαναν φτερά οι πιστώσεις Σ.Α.Τ.Α της κοινότητας Αγναντερού

Πρέπει να δώσει εξηγήσεις ακόμη και στη δικαιοσύνη ο δήμαρχος Μουζακίου Καρδίτσας κ. Φάνης Στάθης, για το γεγονός ότι από το 2016 μέχρι σήμερα δεν έχει καταβάλει στην κοινότητα Αγναντερού Μουζακίου Καρδίτσας τις πιστώσεις Σ.Α.Τ.Α (Συλλογικής απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης) που αντιστοιχούν σε 12 με 13 € ανά κάτοικο, και προορίζονται για διάφορα κοινοτικά έργα.

Συνολικά έπρεπε να έχουν καταβληθεί στην κοινότητα που αριθμεί περίπου 2.500 κατοίκους, το ποσό των 33.000 € ανά έτος, για το ΄16, ΄17, ΄18, ΄19, 20, ΄21 και ΄22. Δηλαδή για επτά έτη, που αντιστοιχεί σε συνολικό ποσό 231.000 €.

Αυτό το ποσό θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για έργα υποδομής και ανάπτυξης της περιοχής Αγναντερού του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας και μόνο. Με τα χρήματα αυτά, θα μπορούσε να έχει διορθωθεί το εγκαταλελειμμένο οδικό δίκτυο. Να έχει εκσυγχρονίσει η κοινότητα την παιδική χαρά της. Το δίκτυο αποχέτευσης που είναι προβληματικό και άλλα πολλά έργα υποδομής, που είναι αφημένα από το δήμο και υποβαθμίζουν την κοινότητα.

Όμως όλα αυτά τα χρόνια, ο δήμος δεν έχει δώσει δεκάρα τσακιστή στην κοινότητα Αγναντερού από το ποσό που εισπράττει για λογαριασμό της από την κεντρική διοίκηση και την Περιφέρεια και το ποσό αυτό δαπανάται προς άγνωστη κατεύθυνση, γεγονός που είναι ελέγξιμο και ποινικά κολάσιμο.

Ο δήμος Μουζακίου θα πρέπει άμεσα να αποδώσει τα χρήματα που δικαιούται η κοινότητα Αγναντερού, ειδάλλως θα πρέπει ο πρόεδρος της κοινότητας να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να τα διεκδικήσει από το δήμο που τα έχει καταχραστεί εδώ και επτά χρόνια, στερώντας από τους κατοίκους της περιοχής, τους ελάχιστους πόρους που μπορούν να λάβουν για να βελτιώσουν τις υποδομές της εγκαταλελειμμένης από το δήμαρχο περιοχής τους.

Αθανάσιος Καραντανας

 

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή