Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δήμος Πύλης και Εφορεία Νεότερων Μνημείων φέρνουν στο προσκήνιο το Κονάκι της Πηγής

Επίκειται συνάντηση του δημάρχου Κώστα Μαράβα και της προϊσταμένης – Αναζητούνται κονδύλια για την αποκατάστασή του

Πιο εντατικά αρχίζει και κινείται η υπόθεση της αποκατάστασης του κτιρίου γνωστό ως «Κονάκι του Δερβέναγα» στην Πηγή του δήμου Πύλης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, επίκειται συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Κώστα Μαράβα και της προϊσταμένης της Εφορείας Νεώτερων Μνημείων κας Ρέας Γεωργίου ώστε να συντονιστούν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν ως προς τη συντήρηση αλλά και τελική ανάπλαση του ιστορικού κτίσματος της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι προ μηνών, ο δήμος Πύλης ενημέρωση περί της ολοκλήρωσης της σχετικής μελέτης, ενώ όπως ανέφερε στο Trikalanews.gr ο ίδιος ο δήμαρχος Πύλης, αυτό που πλέον εκκρεμεί είναι η εύρεση προγράμματος στο οποίο θα ενταχθεί η χρηματοδότηση του έργου.

Το Κονάκι του Τρικαλινού κάμπου, παραμένει εδώ και χρόνια με δραματικές φθορές αναξιοποίητο και υπό τον κίνδυνο να υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.

Φαίνεται ότι πλέον γίνεται ένα πιο ελπιδοφόρο βήμα, ωστόσο λογικό είναι οι δημότες να παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για το χρόνο που θα χρειαστεί για να υλοποιηθούν τα σχέδια της μελέτης και της τελικής παράδοσης του κτιρίου σε δημόσια χρήση.

 

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή