Δήμος Σοφάδων: 150.000 ευρώ για το αγροτικό-δασικό και δημοτικό οδικό δίκτυο στη ΔΕ Μενελαΐδας

«Γίνεται μια συντονισμένη δουλειά, ώστε να δρομολογηθεί ένας σωστός προγραμματισμός, να αξιοποιηθούν οι προτάσεις και να σχεδιαστεί η δίκαιη κατανομή των κονδυλίων», τονίζει ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Κουτσομηλιάς

Εργασίες αποκατάστασης του αγροτικού-δασικού και δημοτικού οδικού δικτύου υλοποιούνται και δρομολογούνται στο Δήμο Σοφάδων. Με στόχο  τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, που αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή  προγραμματίζονται και σχεδιάζονται συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Το επόμενο μάλιστα διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες στη ΔΕ Μενελαΐδας καθώς έγινε η δημοπράτηση έργου και αναμένεται ο ανάδοχος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση Αγροτικού – Δασικού και Δημοτικού Οδικού Δικτύου» με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στο ποσό των 150.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τη μελέτη θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης τμημάτων του οδικού δικτύου εντός και εκτός των οικισμών της ΔΕ Μενελαΐδας του Δήμου Σοφάδων. Πιο αναλυτικά:

Επεμβάσεις εντός οικισμών

ΤΚ Θραψιμίου

-Τσιμεντόστρωσεις δρόμων εντός οικισμού

ΤΚ Λουτροπηγής

-Επέκταση τοιχίου εντός οικισμού

ΤΚ Κέδρου

-Επέκταση τσιμεντόστρωσης δυτικά του οικισμού

ΤΚ Βαθυλάκκου

-Καθαίρεση και εκ νέου κατασκευή τοιχίου στο Δημοτικό Σχολείο της κοινότητας

ΤΚ Λουτρού

-Αποστραγγιστική τάφρο από σκυρόδεμα εντός οικισμού

-Τσιμεντόστρωση δημοτικού δρόμου στα όρια του οικισμού βορειοανατολικά του οικισμού

ΤΚ Αηδονοχωρίου

-Αποκατάσταση τσιμεντόστρωσης στην οικία Αντωνίου Ηλ.

-Τσιμεντόστρωση μονοπατιού από οικία Απ. Σταμάτη έως οικία Β.Ρίζου

-Πλακόστρωση χώρου γηπέδου μπάσκετ Αηδονοχωρίου

-Κατασκευή στηθαίο οικία Ρεντίφη Ι.

Επεμβάσεις εκτός οικισμών

ΤΚ Λουτρού

-Τσιμεντόστρωση υπάρχοντος δρόμου του αναδασμού της ΤΚ Λουτρού μήκους 170 μέτρων νοτιοανατολικά του οικισμού ο οποίος εξυπηρετεί συνολικά 85 στρέμματα

Εργασίες

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν σύμφωνα με τις αναλυτικές προσμετρήσεις της μελέτης, μεταξύ άλλων είναι:

  • Εκσκαφές και καθαιρέσεις όπου απαιτούνται με τις απαιτούμενες φορτοεκφορτώσεις και μεταφορές
  • Τσιμεντοστρώσεις εντός και εκτός οικισμού
  • Κατασκευή αργολιθοδομής, διαμόρφωση όψεων και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων τοιχίου καθώς και επιστρώσεις με χονδρόπλακες ακανόνιστες.

 Ο κ. Κουτσομηλιάς

Με αφορμή τη δημοπράτηση του έργου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Κουτσομηλιάς τονίζει σε δήλωσή του:

 «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, προτεραιότητα ήταν και παραμένει η εξυπηρέτηση των δημοτών  Η δημοτική Αρχή βάζει σε πρώτο πλάνο την αποκατάσταση των αγροτικών και δασικών οδικών αρτηριών, με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων που παρουσιάζουν.

Είναι ζήτημα εξαιρετικά σημαντικό τόσο για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, όσο και για τους δημότες γενικότερα, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις περιουσίες τους κάθε φορά που εμφανίζονται προβλήματα προσβασιμότητας. Γίνεται μια συντονισμένη δουλειά σε συνεργασία και με τα τοπικά συμβούλια, ώστε να δρομολογηθεί ένας σωστός προγραμματισμός, να αξιοποιηθούν οι προτάσεις και να σχεδιαστεί η δίκαιη κατανομή των κονδυλίων που θα βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες των δημοτών.»©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή