Δήμος Σοφάδων: Συνετή χρήση πόσιμου νερού και ηλεκτρικού ρεύματος

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Σοφάδων, απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές προκειμένου να προστατευθεί η απρόσκοπτη υδροδότηση των πολιτών κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου καύσωνα  όπου καταγράφονται ακραία υψηλές θερμοκρασίες.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να περιορίσουν την κατανάλωση πόσιμου ύδατος, μόνο για οικιακή χρήση και όχι για αρδευτικές ή άλλες ανάγκες.
Τηλέφωνα επικοινωνίας
ΔΕΥΑΣ: 24433 53310
Διευθύντρια της ΔΕΥΑ Σοφάδων Μαρία Καραγεώργου: 6972860180

Ηλεκτρικό ρεύμα

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρακαλούνται οι πολίτες   για τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ιδίως κατά τις ώρες αιχμής. Συγκεκριμένα, λόγω των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών των τελευταίων ημερών κατά τις ώρες αιχμής 13:00-15:00 και 18:00-22:00 να:

-Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).

-Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.

-Να μην ξεχνούν τα φώτα αναμμένα σε χώρους που δεν χρησιμοποιούν και να περιορίζουν τη χρήση τους.

Η λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τη διάρκεια των ακραίων αυτών καιρικών συνθηκών, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αποφυγή τυχόν προβλημάτων ηλεκτροδότησης, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

 ©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή