Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δήμος Σοφάδων: Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων

Ο Δήμος Σοφάδων υπενθυμίζει στους πολίτες την αναγκαία και βάσει νόμου καθαριότητα σε ιδιωτικά οικόπεδα κατά τη θερινή και αντιπυρική περίοδο, ιδιαίτερα δε ενόψει των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται για το επόμενο διάστημα.

Οι δημότες θα πρέπει να προβαίνουν στις προβλεπόμενες ενέργειες αποψίλωσης των οικοπέδων από ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της,  καθώς και στην περιοδική επιμέλειά τους.

Αν ο πολίτης (και συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων) δεν προχωρήσει στον καθαρισμό, τότε ενεργοποιείται η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Με βάση τη διαδικασία, κατόπιν αίτησης ή καταγγελίας, η υπηρεσία προβαίνει σε αυτοψία, αποστέλλει ειδοποίηση με συστημένη επιστολή και, ο πολίτης θα πρέπει, σε διάστημα 15 ημερών να προβεί στην αποψίλωση. Αν δεν το πράξει, οι υπηρεσίες του Δήμου καθαρίζουν μεν τον χώρο, αλλά στον ιδιοκτήτη επιβάλλονται, σύμφωνα με τον νόμο, ποινικές (από την Πυροσβεστική Υπηρεσία) και διοικητικές κυρώσεις (από τον Δήμο), δηλαδή η σχετική δαπάνη καθαρισμού, αλλά και πρόστιμο.

Ο Δήμος προσβλέπει στη συνεργασία των δημοτών του και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών.

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή