Events – ΕκδηλώσειςΔιαβάστε επίσης

Δήμος Τρικκαίων και Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, πυλώνες του FOR WOMEN artivism project – Αναλυτικά οι δράσεις

Σε 2 σημαντικές Ανοιχτές Δράσεις του Φεστιβάλ FOR WOMEN για την προστασία και την υγεία των γυναικών συμμετέχει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων.

6 Nov 2024

Σε 2 σημαντικές Ανοιχτές Δράσεις του Φεστιβάλ FOR WOMEN για την προστασία και την υγεία των γυναικών συμμετέχει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων.

Όλη η πόλη ένα Φεστιβάλ για την ισότητα! Επί 3 ημέρες, με 22 δράσεις, σε 9 διαφορετικούς χώρους, με 18 τοπικούς συνεργαζόμενους φορείς, με τη στήριξη 5 πανελλαδικών Φορέων, 6 πανελλαδικών Δικτύων, 4 πανελλαδικών Οργανισμών, 5 πανελλαδικών Καλλιτεχνικών Φορέων και υπό την αιγίδα 2 Υπουργείων και της ΚΕΔΕ.

Το όραμα του FOR WOMEN | artivism project είναι η δημιουργία ενός ισχυρού πανελλαδικού δικτύου συνεργασίας, διαλόγου και ευαισθητοποίησης μεταξύ πόλεων, φορέων, οργανισμών, κοινοτήτων και συλλογικοτήτων για την ανάδειξη του σεβασμού στην ανθρώπινη ύπαρξη πέρα από διακρίσεις και κοινωνικά στερεότυπα. Με βασικούς άξονες την τέχνη, την επιστήμη, την εκπαίδευση και την έρευνα σχεδιάζοντας βιωματικές δράσεις με συλλογική συμμετοχή, αφήνοντας κοινωνική παρακαταθήκη σε κάθε πόλη.

Η αρχή γίνεται στη Θεσσαλία, με πρώτη πόλη-σταθμό τα Τρίκαλα, από την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στα Τρίκαλα και τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στην Καρδίτσα.

Βασικοί συνεργάτες-συνδιοργανωτές του FOR WOMEN | artivism project για την πόλη των Τρικάλων είναι ο Δήμος Τρικκαίων και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» και αποτελεί τη μόνη εξειδικευμένη Δομή στα Τρίκαλα για τη δωρεάν διεπιστημονική υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων αλλά και για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας σε ζητήματα έμφυλης βίας και έμφυλης ισότητας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ο Δήμος Τρικκαίων και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με σημαντικούς τοπικούς Φορείς συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, σε 2 σημαντικές Δράσεις του Φεστιβάλ FOR WOMEN για την προστασία και την υγεία των γυναικών. Ειδικότερα:

– Θεματικός άξονας: Ενημέρωση
Σάββατο 9.11.24 | 19.30 – 21.00 | Κτήριο Παπαστεριάδη
“Πλέγμα Προστασίας”.

Ανοιχτή συζήτηση – Στρογγυλή τράπεζα. Θέμα, η ολιστική προστασία – υποστήριξη των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Με την συμμετοχή – συνδιοργάνωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δ. Τρικκαίων, του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων και της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Νομού Τρικάλων “Συν-ειρμός”.

Συμμετέχουν:

  • η Αστυνομική Υποδιευθύντρια Ασημίνα Σταμουλάκη, Προϊσταμένη του Επιτελικού Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων,
  • η Βαΐου Μαρία, Δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων,
  • ο Αυξέντης Πέτρος, Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος Υποδοχής-Εργασιακός Σύμβουλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Τρικκαίων
  • η Γκιουλέ Ευαγγελία, Κοινωνική Λειτουργός Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ν.Τρικάλων-Συν-ειρμός.

Προλογίζει:
Η Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής Και Οικογένειας

Συντονίζουν: η Μαριαλένα Βυζάκη (FOR WOMEN) Δικηγόρος (Gender & Sustainability Expert) η οποία εξειδικεύεται σε ζητήματα έμφυλης ισότητας και οικονομικής ενδυνάμωσης των γυναικών παγκοσμίως και η Ελευθερία Τζιουβάρα, Νομική Σύμβουλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δ. Τρικκαίων, MSc Κοινωνιολογίας του Δικαίου με ειδίκευση στις πολιτικές και τις νομοθετικές δράσεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής- έμφυλης βίας .

– Θεματικός άξονας: Ενημέρωση
«Οι σύγχρονες προκλήσεις της Γυναικείας Υγείας». Συντονίζουν οι WHF

(Women’s Health First – Γυναίκες Γυναικολόγοι Ελλάδος) & το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΤΕΦΑΑ της ΣΕΦΑΑΔ)

Κυριακή 10.11.24 | 11.00 – 13.00| Μουσείο Τσιτσάνη + Ζωντανή μετάδοση από FOR WOMEN καναλια (YT, FB)

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της έφηβης, της νεαρής γυναίκας, της σύγχρονης μητέρας και της γυναίκας στην εμμηνόπαυση, στην ανάδειξη και ενημέρωση των γυναικών όλων των ηλικιακών ομάδων για όλες τις σύγχρονες προκλήσεις της Γυναικείας Υγείας.

Προλογίζει η Δήμητρα Νάτσινα, Γενική Οικογενειακή Ιατρός, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Δ. Τρικκαίων, Αρμόδια Αντιδήμαρχος Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δ.Τρικκαίων, τ. Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Θεσσαλίας. Υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων.

Επίσης στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και του δήμου Τρικκαίων συμμετέχουν και σε άλλες Δράσεις του Φεστιβάλ:

– Θεματικός άξονας: Δράσεις δικτύωσης
Παρασκευή 8.11.24 | 19.30- 21.00 | Κτήριο Παπαστεριάδη
Επίσημη Έναρξη Τριημέρου – Εγκαίνια Κεντρικού Χώρου “ARTIVISM FORUM”

Μουσικό κάλεσμα από τους μαθητές του Kostas Milonas Drums Academy, από τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων και τη Φιλαρμονική Δήμου Μετεώρων.

Καλωσόρισμα από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δ. Τρικκαίων, τον Δήμο Τρικκαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σύντομη Παρουσίαση του «For Women | Artivism project 2023» και του Προγράμματος.

– Εγκαίνια Έκθεσης «Ματωμένα Πορτρέτα» του Δημήτρη Αστερίου

Σάββατο 9.11.24 | 13.30 – 14.30 | Λαογραφικό Μουσείο Τρικάλων, Στέγη Λαϊκού Πολιτισμού – Αίθουσα Θεόδωρου Μάρκελλου

Ο Ababa (κατά κόσμον Δημήτρης Αστερίου) είναι εικαστικός – ζωγράφος και δημιουργεί τα λεγόμενα «Ματωμένα Πορτρέτα». Ο δημιουργός ζωγραφίζει ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή με εγκληματικό τρόπο, αλλά και συγγενείς αυτών των θυμάτων, οι οποίοι στην πορεία έγιναν σύμβολα για το κουράγιο και τον αγώνα που έδωσαν για δικαίωση. Θεατρική Πράξη από το «ΕΠΙ Σταγών» Θεατρικό Εργαστήρι Καλαμπάκας.

Προλογίζει ο Δημήτρης Μπέγιογλου Κλινικός ψυχολόγος, ηθοποιός, μουσικός, εκπαιδευτής θεάτρου Playback στην Ελλάδα και ο Πέτρος Αυξέντης, Κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δ.Τρικκαίων, MSc Κοινωνικός Αποκλεισμός και Μειονότητες με ειδίκευση στις Αναπαραστάσεις των Φύλων στα ΜΜΕ.

– «Ο ρόλος των επαγγελματιών υγείας στην καταπολέμηση της βίας των γυναικών»
Σάββατο 9.11.24 | 17.00 – 19.00 | Αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων

Ομιλία – ανοιχτή συζήτηση. Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας (Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, εκπροσώπους από το Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπροσώπους από τα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών, εκπροσώπους από τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, εκπροσώπους οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, φορείς χάραξης πολιτικής, καθώς και στο ευρύ κοινό).

ΟΜΙΛΙΑ από την Κατερίνα Κιουρτσίδου, Γραμματέα Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ και την Μαρία Σησιού, Τομεάρχισσα Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ (Νοσηλεύτριες της Πολεμικής Αεροπορίας με Σπουδές Φύλου) με θέμα τα εργαλεία και τις μεθοδολογίες που μπορούν να υποστηρίξουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας στα ελληνικά νοσοκομεία.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Προλογίζουν η Βασιλένα Μητσιάδη (FOR WOMEN) Μηχανολόγος – Μηχανικός, και πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων και η Δήμητρα Νάτσινα, Γενική Οικογενειακή Ιατρός, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Δ.Τρικκαίων, Αρμόδια Αντιδήμαρχος Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δ.Τρικκαίων, τ. Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Θεσσαλίας.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (QR code στην τελευταία σελίδα του επίσημου προγράμματος)
– Πρόληψη βίας και διαχείρισης συγκρούσεων | Προς πολλαπλασιαστές
Σάββατο 9.11.24 | 17.00 – 19.00 | Αίθουσα – Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Τρικκαίων

Νίκη Ρουμπάνη, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης – ιδρύτρια της πρώτης πανελλαδικής Γραμμής ΣΟΣ. Εργαστήριο διαδραστικού, βιωματικού εκπαιδευτικού υλικού σε πολλαπλασιαστές (εκπαιδευτικούς κι επιμορφωτές) για την πρόληψη βίας και διαχείρισης συγκρούσεων με επικέντρωση στη βία των νέων και τη διαφυλική βία, με βάση τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Προλογίζουν η Νεφέλη Θεμελή (FOR WOMEN) – Programmes Manager στον παγκόσμιο οργανισμό WAGGGS Global με ειδίκευση την ανάπτυξη και εκπαίδευση προγραμμάτων με επίκεντρο το φύλο και η Ευαγγελία Παπαχρήστου, Ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δ. Τρικκαίων, με ειδίκευση σε δράσεις ενημέρωσης ευαισθητοποίησης του Κέντρου σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (QR code στην τελευταία σελίδα του επίσημου προγράμματος)

– «Φύλο, δημόσιος χώρος και κινητικότητα στην πόλη» | Προς ΣΕΟ , ΣΕΠ
Σάββατο 9.11.24 |17.00 – 19.00 | Εστία Προσκόπων Τρικάλων

Ειδικό εργαστήριο από το CIVINET Greece-Cyprus, το δίκτυο Δήμων και Περιφερειών για την βιώσιμη κινητικότητα από την πολιτικό επιστήμονα Κατερίνα Νικολοπούλου, CIVINET Greece – Cyprus.

Προλογίζουν η Σοφία Καραγκιαούρη (FOR WOMEN) η υπεύθυνη εθελοντών του φεστιβάλ, εκπαιδευτικός και εκπαιδεύτρια ενηλίκων στελεχών του ΣΕΟ και η Βέρα Ντάκου, Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικών Πολιτικών και Δημόσιας Υγείας του δήμου Τρικκαίων, Αν. Υπεύθυνη έργου Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, Project Manager του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Urbact III “Gendered Landscapes” στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος Τρικκαίων και είχε ως στόχο την ενσωμάτωση της οπτικής του φύλου στον αστικό σχεδιασμό.

Κατά τη διάρκεια του 3ημερου Φεστιβάλ FOR WOMEN τόσο στον Κεντρικό χώρο Διεξαγωγής του Κτηρίου Παπαστεριάδη όσο και στους χώρους των υπολοίπων δράσεων θα υπάρχει ενημερωτικό stand του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων, με ενημερωτικό υλικό των δωρεάν παρεχόμενων υπηρεσιών και της δράσης του.

Η λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων υλοποιείται στο πλαίσιο της Ενταγμένης Πράξης «Συνέχιση λειτουργίας Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στο Δήμο Τρικκαίων» με Κωδικό ΟΠΣ 6003288 στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΣΕΙΣ FOR WOMEN
ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΣΕΙΣ FOR WOMEN

Pressroom
Author: Pressroom

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Βρέφος 9 μηνών κατάπιε δαχτυλίδι – Διακομίστηκε από τη Σκιάθο στον Βόλο

Βρέφος 9 μηνών κατάπιε δαχτυλίδι – Διακομίστηκε από τη Σκιάθο στον Βόλο

Συναγερμός στη Σκιάθο όταν βρέφος 9 μηνών κατάπιε δαχτυλίδι και χρειάστηκε άμεση διακομιδή. Πώς αντέδρασαν οι γιατροί και τι συνέβη …
Γυναίκα με καλοκαιρινό φόρεμα και ψάθινο καπέλο περνά μπροστά από βιτρίνα καταστήματος με ταμπέλες εκπτώσεων 20%, 30% και 50%, κρατώντας πολύχρωμες τσάντες αγορών.

Αύριο ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις – Προσδοκίες για ανάσα στην αγορά των Τρικάλων

Αύριο 14 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις και στα Τρίκαλα, με προσφορές σε όλα τα καταστήματα. Ελπίδες των επαγγελματιών για …
Ηλικιωμένη γυναίκα κάθεται σε παλιά κουζίνα και κοιτάζει μέσα στο πορτοφόλι της

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Αυγούστου για Τρίκαλα και Θεσσαλία

Οι πληρωμές των συντάξεων Αυγούστου για τους συνταξιούχους Τρικάλων ξεκινούν τη Δευτέρα 28 Ιουλίου και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 30 Ιουλίου, …
Έφυγε από τη ζωή ο 67χρονος Χρήστος Κουτής – Την Κυριακή η κηδεία του στη Φήκη Τρικάλων

Έφυγε από τη ζωή ο 67χρονος Χρήστος Κουτής – Την Κυριακή η κηδεία του στη Φήκη Τρικάλων

Την Κυριακή 13 Ιουλίου θα τελεστεί η κηδεία του Χρήστου Κουτή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φήκης. Η οικογένεια ζητά, …
Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στην οδό Αρριανού στα Τρίκαλα

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στην οδό Αρριανού στα Τρίκαλα

Η οδός Αρριανού στην είσοδο του Νοσοκομείου Τρικάλων ασφαλτοστρώθηκε πλήρως, με επίσκεψη του Δημάρχου Νίκου Σακκά. Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του …
Ο Δήμος Τρικκαίων τίμησε το ζεύγος Φαγκρίδα στη γενέτειρά τους, τη Ράξα

Ο Δήμος Τρικκαίων τίμησε το ζεύγος Φαγκρίδα στη γενέτειρά τους, τη Ράξα

Συγκίνηση και σεβασμός στη Ράξα Τρικάλων, όπου ο Δήμος Τρικκαίων τίμησε τον Γιωργο Φαγκρίδα και τη σύζυγό του Ανδρούλα για …
Επίσημη ανακοίνωση- επιβεβαίωση του Θέμη Αλεξίου από τη Νέα Αρτάκη

Επίσημη ανακοίνωση- επιβεβαίωση του Θέμη Αλεξίου από τη Νέα Αρτάκη

Επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του Θέμη Αλεξίου στη Νέα Αρτάκη, όπως είχε αποκαλυφθεί από το TrikalaNews. Διαβάστε τους λόγους της αποχώρησής …
Μαθητές του Προτύπου ΓΕΛ Λάρισας διακρίθηκαν πανελλαδικά με καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα

Μαθητές του Προτύπου ΓΕΛ Λάρισας διακρίθηκαν πανελλαδικά με καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα

Με μια εικονική startup στον τομέα της ενέργειας, οι μαθητές του Προτύπου ΓΕΛ Λάρισας κέρδισαν τις εντυπώσεις και ένα από …
Σύλληψη στον Βόλο για κατοχή ναρκωτικών – Βρέθηκε κάνναβη και φαιντανύλη

Σύλληψη στον Βόλο για κατοχή ναρκωτικών – Βρέθηκε κάνναβη και φαιντανύλη

Αστυνομική επιχείρηση στον Βόλο οδήγησε στη σύλληψη άνδρα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν κάνναβη, φαιντανύλη και μετρητά …
30% των πόρων ΟΧΕ Σποράδων για την κλιματική αλλαγή

30% των πόρων ΟΧΕ Σποράδων για την κλιματική αλλαγή

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει το 30% των πόρων της ΟΧΕ για δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής, προωθώντας ταυτόχρονα βιώσιμη ανάπτυξη …
Σύσκεψη για τα έργα ΕΣΠΑ στα Τρίκαλα με Περιφέρεια και Δήμο

Σύσκεψη για τα έργα ΕΣΠΑ στα Τρίκαλα με Περιφέρεια και Δήμο

Προχωρούν τα έργα ΕΣΠΑ στην πόλη των Τρικάλων, μετά από σύσκεψη εργασίας μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Τρικκαίων. Δείτε ποια …
Αναλυτικά τα δρομολόγια των ΚΑΜ σε Τρίκαλα και Καρδίτσα 14-20 Ιουλίου

Αναλυτικά τα δρομολόγια των ΚΑΜ σε Τρίκαλα και Καρδίτσα 14-20 Ιουλίου

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εβδομάδα 14 έως 20 Ιουλίου 2025 …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.