Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δήμος Τρικκαίων: Νέος καθαρισμός καναλιού και παρεμβάσεις στα Τρίκαλα

Δύο ακόμη έργα μικρής έκτασης, με το δεύτερο να έχει και μεγάλη αντιπλημμυρική σημασία, υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. το πρώτο, η αναμόρφωση του κυκλικού κόμβου στο τέλος της οδού Σαράφη, στο μαιευτήριο. Εκεί από το πρωί της τρίτης 15 Φεβρουαρίου 2022 το προσωπικό του Δήμου (Τμήμα συντήρησης υποδομών & αυτεπιστασίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών) προβαίνει σε εργασίες αναμόρφωσης και ανανέωσης τους κόμβου. Στόχος, το να βελτιωθεί η εικόνα του και να εξυπηρετεί καλύτερα τους οδηγούς.

Το δεύτερο έργο αφορά στον καθαρισμό ενός καναλιού περιφερειακά των Τρικάλων. Πρόκειται για κανάλι πίσω από τον οικισμό του Κηπακίου, κοντά στο γήπεδο, που, όπως είχαν τονίσει οι κάτοικοι, επί χρόνια παραμένει χωρίς καθαρισμό. Άμεσα ο Δήμος Τρικκαίων ξεκίνησε τις σχετικές εργασίες, για να απομακρύνει τα φερτά υλικά, τα ξένα αντικείμενα, τα απορρίμματα, προκειμένου να υπάρχει συνεχής και ανεμπόδιστη ροή των υδάτων. Ο καθαρισμός θα συνεχιστεί και σε δεύτερο κανάλι, λίγα μέτρα νοτιότερα του πρώτου.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Καταβούτας σημείωσε ότι «αποδείχθηκε πως ο καθαρισμός καναλιών, ρεμάτων, ποταμών, είναι μια διαδικασία που μειώνει τους κινδύνους σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων. Συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε, όπως κάναμε ήδη και σε χωριά του Δήμου μας, φροντίζοντας το περιβάλλον και ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους».

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή