Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δήμος Καρδίτσας: Σύμβολο ηρωισμού και ενότητας

Ο έφιππος ανδριάντας του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, κοσμεί την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

Διαχρονικό σύμβολο αγωνιστικότητας, ηρωισμού, αυταπάρνησης, αλλά και ενότητας αποτελεί ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο έφιππος ανδριάντας του οποίου κοσμεί πλέον την κεντρική πλατεία (Ελευθερίας) της Καρδίτσας.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για το άξιο τέκνο του Μαυρομματίου και του Έθνους μας που φιλοτέχνησε η γλύπτρια Νικολίτσα- Λητώ Λεοντή και χρηματοδότησαν ο Δήμος Καρδίτσας (55%), η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (35%), η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων (5%) και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας (5%) πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 28/1 με λαμπρότητα, παρουσία των θρησκευτικών, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και πλήθους κόσμου.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Καρδίτσας ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο προ του μνημείου στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του στη συνέχεια συνεχάρη όλους τους φορείς που είχαν την πρωτοβουλία να ανεγερθεί ο έφιππος ανδριάντας, την οποία στήριξε και η Ι.Μ.Θ.Φ. «ως ελάχιστο δείγμα τιμής και προσκύνημα σ' αυτόν τον μεγάλο άνδρα που έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία της πατρίδας».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλίες, την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική, τον οποίο τραγούδησε το άγημα του ΚΕΣΝ Ρούσσου και ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο Καραϊσκάκης».

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή