Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δημοσκοπήσεις, εκτιμήσεις και το διακύβευμα στα Τρίκαλα

Στην τελική ευθεία για την κάλπη και με το βλέμμα στο εκλογικό αποτέλεσμα

Μπορεί η προεκλογική περίοδος να ξεκινά επισήμως από σήμερα, το πιο σωστό ωστόσο είναι ότι μπαίνει στην τελική ευθεία για την κάλπη. Κι αν λέμε ότι οι φετινές εκλογές θεωρούνται κρίσιμες, αυτό δεν είναι και τόσο αλήθεια τελικά… μιας και μετά από σειρά ετών λιτότητας και μέτρων που σάρωσαν τα χαμηλά οικονομικά στρώματα, δεν αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις και να αλλάξουν σπουδαία πράγματα…

Τι περιμένουμε ωστόσο μια μέρα μετά το αποτέλεσμα;

Το κρίσιμο σημείο σε αυτό το πολιτικό σταυροδρόμι με την ιστορία αφορά περισσότερο τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του κράτους και την ποιότητα της δημοκρατίας με τους πολίτες να περιμένουν να αλλάξει η μέχρι τώρα πορεία.

Το δεύτερο κρίσιμο σημείο είναι το πολιτικό τοπίο όπως το καθορίζουν τα κόμματα. Και αυτό είναι κάτι που σκιαγραφείται και από τις δημοσκοπήσεις που αφορούν την περιοχή μας και που μπορεί να δείχνουν ότι ο συσχετισμός δυνάμεων στον νομό Τρικάλων φαίνεται ότι δεν κλονίζεται σημαντικά στις προσεχείς εκλογές, δείχνει όμως μια δυναμική ανατροπής στο μέλλον…Και το μέλλον δείχνει ότι μετά την 21η Μαΐου, οι κάλπες θα επιστρέψουν πολύ σύντομα.

Έτσι κάθε κόμμα έχει τη δική του «ιστορία» τοπικά να παλέψει. Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί προφανώς για ελαχιστοποίηση των απωλειών βάζοντας μπροστά τα δυνατά χαρτιά της… Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι επενδύει σε ένα νέο κομματικό τοπίο που σε μεγάλο βαθμό το έχει καταφέρει και που μετεκλογικά αναμένεται να γίνει και πιο ξεκάθαρο.

Το Πασοκ – παρά τη «στρωμένη» κατάσταση- μιας και ο νομός Τρικάλων παραδοσιακά κρατούσε κάποιες δυνάμεις, φαίνεται ότι δεν κεφαλαιοποιεί αναλογικά τη δυναμική που εμφανίζει σε εθνικό επίπεδο, έχοντας να παλέψει την «αυτοαναφορικότητά» του (των υποψηφίων του βασικά). Όσον αφορά στο ΚΚΕ, παρόλο που απέχει από την λογική της κούρσας με πάγιες θέσεις απέναντι στην πολιτική κατάσταση, στον νομό Τρικάλων παρουσιάζει μια νέα προοπτική συσπείρωσης…

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή