Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δημοτικά Συμβούλια κεκλεισμένων των θυρών!

Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου 

Είναι απίστευτο. Μετά από σχεδόν δυο χρόνια τηλεσυνεδρίασης, άρχισαν οι δια ζώσης συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, αλλά: ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ! Απαγορεύεται αυστηρά να παρευρίσκονται  και να τα παρακολουθούν  οι πολίτες, δηλαδή οι δημότες, για τους οποίους υποτίθεται ότι γίνονται οι συνεδριάσεις τους!

Κατ’ εξαίρεση και εφόσον το επιτρέψει ο προεδρεύων, ο δημότης μπορεί να θέσει εν τάχει ένα σοβαρό θέμα κι αμέσως να σηκωθεί και να φύγει! Έτσι συνεδριάζουν σήμερα τα δημοτικά συμβούλια. Κι όλα αυτά συμβαίνουν για την προστασία μας από τον COVID 19!!

         Απίστευτα κι όμως αληθινά πράγματα στη ΄΄μεταδημοκρατία΄΄ της COVID εποχής. Αν δεν μου συνέβαινε αυτοπροσώπως, δεν θα το πίστευα. Χαρούμενο , που επιτέλους θα μπορούσα να συμμετέχω σε ζωντανή συνεδρίαση Δημοτικού Συμβούλιου Δήμου του Νομού μας, εισήλθα στην Αίθουσα. Πριν προλάβω όμως να καθίσω, οι Σύνεδροι, προεξάρχοντος του Δημάρχου, μου υπέδειξαν  την πόρτα της εξόδου, γιατί ΄΄συνεδρίαζαν κεκλεισμένων των θυρών΄΄, όπως μου είπαν, δηλαδή χωρίς την παρουσία του λαού!

    Ποια δημοκρατία και ποιον ισχύον (;) Σύνταγμα, που ορίζει ότι οι συνεδριάσεις οργάνων γίνονται κεκλεισμένων των θυρών μόνο όταν το ζήτημα  αφορά ανήλικους ή απειλείται συγκεκριμένα και εμπεριστατωμένα η κοινωνικο – οικονομική τάξη του τόπου .

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ και κατ’ επέκταση της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και του ΕΛΕΓΧΟΥ  απ’ τον λαό πάνε περίπατο!

Οι Δημοτικοί Άρχοντες, η πιο κοντινή εξουσία στον λαό, σιωπούν και αγάλλονται από τη φρίκη των ολοκληρωτικών και αδιαφανών πρακτικών τους!

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή