Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δημοτική αρχή Καρδίτσας: Τέλος δεν έχει ο κατήφορος για τη μείζονα αντιπολίτευση

Είναι γεγονός ότι αποφεύγουμε να απαντάμε στον πρώην και στους συνεργάτες του δημοτικούς συμβούλους, καθώς μοναδική έγνοια τους είναι με διάφορες ψευδείς και συκοφαντικές δημοσιεύσεις, να παραμένουν στην επικαιρότητα. Όμως όλα έχουν όρια. Αν και στα μάτια της τοπικής κοινωνίας είναι απαξιωμένοι και περνούν απαρατήρητοι, οφείλουμε να επισημάνουμε κάποια πράγματα για τους λίγους, οι οποίοι μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν τα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους. Με λίγα λόγια θα επισημάνουμε τα παρακάτω:

Κατ’ αρχάς όλοι οι συνδημότες μας αντιλαμβάνονται ότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει το «προνόμιο» να αντιμετωπίζει τη χειρότερη μείζονα αντιπολίτευση που γνώρισε ο Δήμος Καρδίτσας εδώ και δεκαετίες. Μιζέρια, κακεντρέχεια, λασπολογία, συκοφαντίες και μένος εναντίον του Δημάρχου και των συνεργατών του εκπέμπουν όλες οι τοποθετήσεις τους, είτε εντός του δημοτικού συμβουλίου είτε και στα δημόσια γραφόμενά τους.

Νομίζουμε ότι δεν διαφεύγει κανενός της προσοχής ότι από τη στιγμή που τοποθετήθηκε το πρώτο Χριστουγεννιάτικο στολίδι, ένα μπαράζ επικριτικών δημοσιευμάτων εναντίον της δημοτικής αρχής ξέσπασε από τους Δημοτικούς Συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας. Μοναδικός στόχός τους είναι χρησιμοποιώντας την τακτική του ναζιστή Γκέμπελς (πες, πες κάτι θα μείνει) να συκοφαντήσουν τη δημοτική αρχή. Στη συνέχεια αναπαράγουν αυτά τα ψεύδη στα κοινωνικά δίκτυα και ο ένας θαυμάζει τα δημοσιεύματα και τις πολιτικές ανοησίες του άλλου.

Είναι ενδεικτικό του κατήφορου που ακολουθούν το γεγονός ότι πριν από μερικές ημέρες, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έφτασε στο  σημείο, να ζητήσει να του δοθούν (άκουσον, άκουσον) οι επιμετρήσεις, για έργο αγροτικής οδοποιίας που θα κατασκευαστεί. Ένα καθαρά τεχνικό στοιχείο με το οποίο ασχολείται ο υπηρεσιακός μηχανισμός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και δεν εμπλέκεται στο ελάχιστο η Δημοτική Αρχή.  Απέδειξε έτσι για μια ακόμη φορά ότι είναι ένας απλός μεταφορέας εγγράφων και απόψεων άλλων προσώπων και όχι του ιδίου, καθώς με επιμετρήσεις ασχολούνται οι μηχανικοί.

Τώρα σε ότι αφορά το τελευταίο δημοσίευμα περί δήθεν αύξησης τελών που υπογράφει δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και αναπαρήγαγαν διάφορα παπαγαλάκια, ένα έχουμε να πούμε: Γελάνε και οι πέτρες με αυτά που λένε.

Η παρούσα δημοτική αρχή και πέρυσι στοχευμένα, αλλά και φέτος πολύ πιο γενικευμένα, προχώρησε σε γενναίες μειώσεις των δημοτικών τελών, των τελών για τραπεζοκαθίσματα, των ενοικίων δημοτικών καταστημάτων, των κυλικείων και γενικότερα όλων των μισθωμάτων. Οι μειώσεις είναι σημαντικές καθώς μεσοσταθμικά αγγίζουν το 20%. Εξάλλου όπως δεσμεύτηκε δημόσια ο Δήμαρχος κ. Τσιάκος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το όποιο οικονομικό πλεόνασμα προκύψει από την αύξηση των δηλωθέντων τετραγωνικών, θα επιστραφεί μέχρι το τελευταίο ευρώ στους δημότες. Η δημοτική αρχή με υπευθυνότητα χωρίς λαϊκισμούς πράττει και υλοποιεί, δεν δίνει ανέξοδες υποσχέσεις. Και επειδή δεν χρειάζεται να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες ένα έχουμε να πούμε: Όλοι οι συνδημότες μπορούν να ελέγξουν στους λογαριασμούς τους τις μειώσεις των δημοτικών τελών που αποφασίστηκαν για κάθε κατηγορία. Στην μείζονα μειοψηφία δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα. Οι δημότες θα δουν τους λογαριασμούς τους και θα βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Όπως οι δημότες είχαν νοιώσει πολύ καλά τις «τσουχτερές» αυξήσεις που έκαναν επί των ημερών τους, οι κύριοι και οι κυρίες της μείζονος αντιπολίτευσης, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις έφταναν και το 600%! Οι δημότες δεν ξεχνούν ότι οι ίδιοι που μας κάνουν υποδείξεις εφάρμοσαν λογικές ΔΝΤ στην Καρδίτσα, δεσμεύοντας τραπεζικούς λογαριασμούς φτωχών ανθρώπων για μικροχρέη προς το Δήμο, ασκώντας μια άνευ προηγουμένου φορομπηχτική πολιτική .

Και κάτι τελευταίο επειδή μιλάνε για έργα: Θυμίζουμε ότι το μοναδικό ολοκληρωμένο έργο που έκαναν στην ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ θητεία τους, ήταν η ανακατασκευή του Δημοτικού γηπέδου Καρδίτσας. Έργο που μόλις ολοκληρώθηκε, διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται και πάλι… ανακατασκευή. Κατά τα άλλα μας παρέδωσαν ένα χαρτί με… τίτλους έργων, χωρίς μελέτες, χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Εμείς παρά τις τεράστιες δυσκολίες που συναντήσαμε και συναντάμε από την πρώτη στιγμή της θητείας μας, αγωνιζόμαστε για τον Δήμο μας, παράγουμε έργο και είναι βέβαιο πως όταν  έρθει η ώρα του απολογισμού, θα έχουμε υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις μας.

Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε ότι μοναδικό μέλημα της μείζονος αντιπολίτευσης είναι να ασκήσουν κακόβουλη κριτική. Προσπαθούν να παρασύρουν την Καρδίτσα και τους ανθρώπούς της στη μιζέρια και στην κακομοιριά που τους διακατέχει. Η κοινωνία δεν τους παρακολουθεί. Εμείς με σχέδιο κοιτάζουμε την επόμενη ημέρα και αφήνουμε πίσω μας τα βαρίδια. Δημιουργούμε μια πόλη καλύτερη, περισσότερο φωτεινή, με ανθρώπους πιο αισιόδοξους. Θέλουμε ένα Δήμο Καρδίτσας που αναπτύσσεται και κοιτάζει στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Όλοι μαζί θα το πετύχουμε!

 

Από τη

Δημοτική Αρχή Καρδίτσας

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή