Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δημοτική Βιβλιοθήκη: Θα κερδίσει τον χώρο που της αξίζει;

Αναγκαία η επέκτασή της, η αυτονομία του παιδικού τμήματος και οι παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών της  

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων αγκαλιάζεται καθημερινά από τους Τρικαλινούς, από φοιτητές στην περιοχή αλλά και από επισκέπτες πολλές φορές μιας και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης. Το σημαντικότερο είναι ότι ο ρόλος της αναβαθμίζεται συνεχώς μέσα από την προτίμηση των πολιτών όχι μόνο για να δανειστούν βιβλία, αλλά και για να μελετήσουν με ηρεμία στον χώρο.

Θα αναβαθμιστεί όμως και πρακτικά μέσα από την επέκταση των χώρων της και των υπηρεσιών της; Ήδη όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος έχουν γίνει βήματα με την ψηφιακή κάρτα των αναγνωστών να μπαίνει σε εφαρμογή σε λίγο καιρό. Το πρωτεύον ζήτημα όμως είναι η κτιριακή της αναβάθμιση αλλά και η ανανέωση των υποδομών της.

Μιλώντας στο Τrikalanews.gr ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού-Παιδείας Μιχάλης Λάππας, ανέφερε ότι το θέμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είναι στις σκέψεις της δημοτικής αρχής όμως παρουσιάζει σημαντική δυσκολία. Αυτή η δυσκολία έχει να κάνει με την εύρεση ενός κτιρίου που θα έχει εύκολη προσβασιμότητα αλλά και αρκετό προαύλιο χώρο για να μπορούν να γίνουν δράσεις όλο τον χρόνο.

Άρα, η μετακίνηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είναι σχεδόν αδύνατη. Τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο όπως δημοτική αστυνομία και το τμήμα παιδείας και πολιτισμού; Η συζήτηση σε αυτή την κατεύθυνση στρέφονται στο κτίριο της Π.Ε. Τρικάλων που αναμένεται να ανακαινιστεί κάποια στιγμή.

Μέχρι τότε βέβαια μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις. Το ισόγειο εξάλλου της βιβλιοθήκης χάρη στην παρέμβαση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έχει διαμορφωθεί με επιτυχία. Το παιδικό τμήμα χρειάζεται αυτονομία. Το αναγνωστήριο δε χρειάζεται γενναίες παρεμβάσεις για τον φωτισμό αλλά και την βελτίωση του ηλεκτροτεχνολογικού εξοπλισμού. Το θέμα λοιπόν είναι να παρθεί μια απόφαση που να αφορά κατά προτεραιότητα την εύρυθμη λειτουργία της βιβλιοθήκης και σίγουρα θα είναι ένα έργο παρακαταθήκη για την πόλη μας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή