Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δίνουν τα χέρια Δήμος και Νοσοκομείο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων η έγκριση για ανταλλαγή ακινήτου με ακίνητα ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Τρικάλων.
 
Αύριο στις 2 το μεσημέρι, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, έρχεται και το ζήτημα της ανταλλαγή ακινήτου με ακίνητα ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος (Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών) του Δήμου (και με βάση απόφαση του 2017 του Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία όπου είχε εγκριθεί η κατ΄ αρχήν ανταλλαγή των ακινήτων), ο Δήμος, θα παραχωρήσει δημοτικό οικόπεδο στα «Σαράγια» εμβαδού 3.002 μ2 και θα πάρει από το Νοσοκομείο, 2 οικόπεδα εμβαδού 2.030 μ2 και 220 μ2 στην περιοχή «Πατουλιάς», ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου.

Ο Δήμος, επιχειρεί με την ανταλλαγή να προχωρήσει στην ανακατασκευή του εγκαταλελειμμένου παλαιού κτίσματος το οποίο βρίσκεται εντός του ακινήτου που στεγάζει το Δ΄ΚΑΠΗ στην περιοχή «Πατουλιάς», εμβαδού 220 μ2 και στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και της όμορης πλατείας.

Ταυτόχρονα, αποκτά ακίνητο εμβαδού 2.030 μ2, στην περιοχή της «Πατουλιάς», το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, με εύκολη πρόσβαση και είναι άμεσα αξιοποιήσιμο κατά την  βούληση και τις ανάγκες του Δήμου.

Το Νοσοκομείο, με το δημοτικό ακίνητο, αποκτά σε αντίθεση με τα προαναφερόμενα ακίνητά του, ακίνητο πλησίον του Νοσοκομείου.

Η ανταλλαγή είχε μέχρι να φτάσει στο σημείο αυτό και …περιπέτειες, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, εκ παραδρομής, είχε καταθέσει, ως τίτλο κυριότητας των ακινήτων του, λανθασμένη διαθήκη στην οποία προβλέπονταν συγκεκριμένοι όροι για τη χρήση των κληροδοτημάτων – γεγονός που απαιτούσε την προσκόμιση απόφασης ή άδειας από το Εφετείο Λάρισας, που θα επέτρεπε τη διαδικασία ανταλλαγής, αλλά προσκόμισε στον Δήμο τα έγγραφα από το Πρωτοδικείο Τρικάλων σχετικά με τη διαθήκη – σύμφωνα με την οποία (διαθήκη) περιήλθαν στην κυριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων τα προς ανταλλαγή ακίνητα και για τα οποία δεν υφίστανται κανένας περιορισμός ή δέσμευση για τη χρήση τους.

Η αξία των προς ανταλλαγή ακινήτων είναι για το δημοτικό ακίνητο στα «Σαράγια» 437.000 ευρώ και για τα ακίνητα του Νοσοκομείου 338.000 ευρώ και 101.000 ευρώ  που δίνει σύνολο αξίας 439.000 ευρώ και χρηματική διαφορά 2.000 ευρώ υπέρ του Νοσοκομείου.
 
 
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή