Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Διονυσιακό καμπαρέ» στο Φεστιβάλ Κωμωδίας 2021 στα Τρίκαλα

Συνεχίζονται οι δράσεις του Φεστιβάλ Κωμωδίας 2021, που διοργανώνουν ο Δήμος Τρικκαίων και το Δημοτικό Θέατρο, με τη μουσική παράσταση Opera Chaotique ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟ ΚΑΜΠΑΡΕ.

Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο.

Τιμή Εισόδου 5 ευρώ.
Πληροφορίες 2431020090

Με αναπάντεχα ανατρεπτικό χιούμορ, άκρως σουρεαλιστική φαντασία και εκρηκτικές μουσικές αλχημείες, οι Opera Chaotique έχουν καταφέρει να χαρτογραφηθούν ως ένα απολύτως μοναδικό φαινόμενο του μουσικού στερεώματος. Το ιδιαίτερο αυτό δίδυμο που καταπατά επιδεικτικά τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην όπερα, τη τζαζ, το καμπαρέ και την ποπ, δημιουργήθηκε το 2011 από τον Tenorman φωνή/αφήγηση και πιάνο και τον Voodoo Drummer στα ντραμς ξεχώρισε αμέσως για το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, τη μοναδική αισθητική και την σαρωτική σκηνική παρουσία τους.

Οι Opera Chaotique έχοντας 3 αγγλόφωνα άλμπουμ έως τώρα έχουν εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ, θέατρα και venues σε 19 χώρες ήδη στα 8 χρόνια πορείας τους. Με παραστάσεις σε Εθνική Λυρική Σκηνή και Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα (Δ. Σαββόπουλος, Λ. Μαχαιρίτσας, Μ. Πασχαλίδης κ.α.) και από τον υπόλοιπο κόσμο (Nouvelle Vague, The Tiger Lillies, Ojos de Brujo κ.α.).

Το εκκεντρικό ντουέτο παρουσιάζει στη νέα του παράσταση τη μετάβαση από τα αρχαία χρόνια στην νεότερη εποχή. Από τον Αριστοφάνη και τον Σωκράτη στον Εμπειρίκο και τον Βάρναλη. Από τον Διόνυσο στον Tom Waits. Αποφθέγματα και ρητά συνδυάζονται με μελοποιήσεις σπουδαίων Ελλήνων και ξένων ποιητών και πώς η τραγωδία επηρέασε το σύγχρονο καμπαρέ. Νέα τραγούδια και ορχηστρικά μπλέκονται με αγαπημένες μελωδίες και μεγάλες επιτυχίες. Τολμηρά κείμενα ακούγονται πάνω σε ελληνικούς ρυθμούς που κορυφώνονται σε ένα Διονυσιακό καμπαρέ. Φωνή/αφήγηση/πιάνο: Tenorman (Γιώργος Τζουβάρας), Drums: Voodoo Drummer (Κρις Κουτσογιάννης)

Κριτικές

«μιαν ηχορυθμική απόλαυση ιδιαίτερη με συνθετική ευστροφία και λιτότητα που τους ξεχωρίζει ως καλλιτέχνες»  (Γ.Χαρωνίτης, Αθηνόραμα)

“Μια μουσική εμπειρία εντελώς μοναδική, ουσιαστική και καλοφτιαγμένη”

(Wherey’at, Νέα Ορλεάνη),

(BCN MES, Βαρκελώνη)

www.operachaotique.com

www.facebook.com/operachaotique

www.youtube.com/user/OperaChaotique

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή