Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διπλό «χτύπημα» Κώστα Σκρέκα μέσα στο Σαββατοκύριακο

Δύο συνεντεύξεις σε «Realnews» και «Παραπολιτικά» από τον Τρικαλινό Βουλευτή και πρώην Υπουργό.

Ήταν το «Σαββατοκύριακο Σκρέκα» αυτό που πέρασε, με τον Τρικαλινό Βουλευτή και πρώην Υπουργό να κυριαρχεί στον Αθηναϊκο Κυριακάτικο τύπο.

Η συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά» είχε την κριτική στην Κυβέρνηση, αλλά κινήθηκε και σε προσωπικά και οικογενειακά ζητήματα, ενώ αυτή στην «Realnews» ήταν καθαρά πολιτική, με τον κ. Σκρέκα να δηλώνει πως «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ξεριζώσει το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων».

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΝΔ, αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο τι θα πρέπει να περιμένουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παρουσίαση του προγράμματος της Ν.Δ., στη ΔΕΘ.

Σχετικά με το πρόσφατο ζήτημα ποτ ενέσκηψε από τις πυρκαγιές στην χώρα, ο κ. Σκρέκας, αναφέρει πως «Ο τραγικός απολογισμός των πυρκαγιών στην Αττική αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας απαιτεί την αναζήτηση των αιτίων και την απόδοση των όποιων ευθυνών, για την αποφυγή όμοιων λαθών στο μέλλον.

Εκείνο όμως που είναι περισσότερο αποκαρδιωτικό, περισσότερο ίσως από όλα, είναι ο επαίσχυντος συμψηφισμός που επιχείρησε να κάνει ο κ. Τσίπρας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης του. Αντί να παραδεχθεί τα λάθη που έγιναν και οδήγησαν στην τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή, επιχείρησε μια άκαιρη και αδικαιολόγητη σύγκριση, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων και όχι ή ουσιαστική επίλυσή τους.

Δεν είναι τυχαίο τελικά, ότι σε όλους τους τομείς της χώρας τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Γνωρίζετε, ότι τις ημέρες της φωτιάς, τέσσερα μόνο Canander από τα 18 επιχειρούσαν, ενώ τέσσερα ελικόπτερα που έπρεπε να είναι διαθέσιμα από τον Ιούλιο, ήταν διαθέσιμα για κατάσβεση μόλις την δεύτερη ημέρα της φωτιάς, αφού πια είχε ξεφύγει από τον έλεγχο;

Πράγματι το θέμα των πυρκαγιών είναι ένα διαχρονικό θέμα, αλλά ποτέ η κρατική μηχανή δεν είχε φθάσει σε αυτό το σημείο απαξίωσης και δυσλειτουργίας. Το μόνο που έχει απομείνει είναι η αυτοθυσία και το φιλότιμο των στελεχών, των απλών πυροσβεστών και των εθελοντών δασοπυροσβεστών, που διακινδυνεύουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή και να σώσουν το δάσος και τα σπίτια των πολιτών.  Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητοσοτάκης έχουν διατυπώσει ξεκάθαρη πρόταση που πέρα από την καταστολή εστιάζεται στην πρόληψη των πυρκαγιών. Οφείλουμε να προστατεύσουμε το δασικό κεφάλαιο, που έχει απομείνει στη χώρα, και να το παραδώσουμε καλύτερο στις επόμενες γενιές».

Για το ζήτημα της θρησκείας που άνοιξε η Κυβέρνηση με τους παραστάτες των παρελάσεων, ο κ. Σκρέκας, επισήμανε πως «θέλουν να επιβάλλουν την ιδεολογία τους. Πρέπει να καταλάβει ο Ελληνικός Λαός ότι αυτά πιστεύουν. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν ότι η Ορθοδοξία αποτελεί ουσιαστικό συστατικό του εθνικού μας κυττάρου.

Ξεχνούν ότι ήταν η Ελληνική γλώσσα και η Ορθοδοξία που διατήρησε ανέπαφη την εθνική μας ταυτότητα στις ψυχές των Ελλήνων, στα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς από τους Οθωμανούς Τούρκους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και ιδιαίτερα σε μια ιδεοληπτική κυβέρνηση να ξεριζώσει το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων και να αφελληνίσει την πατρίδα μας».

Για την επικείμενη παρουσία στην ΔΕΘ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέφερε πως «Η Ν. Δ. έχει πρόγραμμα και είναι πανέτοιμη να δουλέψει σκληρά για την έξοδο της Ελλάδας από την μακρόχρονη κρίση, με σχέδιο, αποφασιστικότητα και χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος που έκανε πολύ κακό στη χώρα μας.

Σε ότι αφορά τον τομέα μου, την ενέργεια, για παράδειγμα, παρουσιάσαμε με τον Κωστή Χατζηδάκη, συνολικά υπεύθυνο για όλο το πρόγραμμα της Ν.Δ., τις θέσεις της Ν.Δ. το περασμένο Πάσχα, παρουσία εκατοντάδων στελεχών της αγοράς. Είμαστε έτοιμοι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η τελευταία ελπίδα σωτηρίας για μια παραπαίουσα χώρα. Όσο μένει αυτή η κυβέρνηση η ζημιά μεγαλώνει και η ελπίδα για ισχυρή ανάπτυξη απομακρύνεται.

Η εξοντωτική φορολογία και οι παράλογες ασφαλιστικές εισφορές καταστρέφουν τον κόσμο της παραγωγής και της δημιουργίας, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους μισθωτούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την φορομπηχτική της πολιτική, γιγαντώνει τις κοινωνικές ανισότητες, αφού όλοι οι φόροι που έχουν επιβάλλει, στοχοποιούν τη μεσαία τάξη και τους χαμηλόμισθους. Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί ταχύτατα στην διαίρεση της Ελληνικής κοινωνίας στους λίγους πολύ πλούσιους, και στους πολλούς φτωχοποιημένους Έλληνες».

Όσον αφορά την διεύρυνση της Ν.Δ., ο πρώην Υπουργός, σχολίασε πως «Η Ν.Δ. αποτελεί την σοβαρή και υπεύθυνη επιλογή του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα σήμερα που οι διαχωριστικές γραμμές έχουν θολώσει στο μυαλό των Ελλήνων και οι κάλπικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα καταρρέουν καθημερινά» και πρόσθεσε σε ερώτηση για την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη στην «Δημοκρατική Συμπαράταξη» κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την στρατηγική της Ν.Δ. στο άνοιγμα που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να ασχολούμαστε με τις διεργασίες σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς.

Μοναδικό μας μέλημα πρέπει να είναι η προετοιμασία μας για την επόμενη μέρα και τα προβλήματα που θα έχει αφήσει πίσω της η σημερινή κυβέρνηση.  Από την άλλη οποιαδήποτε διεργασία που βελτιώνει και εξελίσσει οποιαδήποτε δημοκρατική παράταξη στην χώρα μας είναι καλοδεχούμενη. Στην προσπάθεια ανάταξης της πατρίδας μας δεν περισσεύει κανείς δημοκράτης».

Όσον αφορά τον έτερο της συγκυβέρνησης Πάνο Καμμένο με αφορμή την συζήτηση στην Βουλή που αναμένεται με την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που έχει ζητήσει η Ν.Δ., ο Βουλευτής Τρικάλων, ανέφερε πως «Δεν πιστεύω στην κακόβουλη και αναίτια στοχοποίηση πολιτικών προσώπων για να κερδηθούν μικροκομματικά οφέλη.

Οφείλει όμως ο κ. Καμμένος να εξηγήσει στους Έλληνες για πιο λόγο επικοινώνησε δεκάδες φορές με έναν ισοβίτη καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών και ποιο ήταν το περιεχόμενο των συνομιλιών».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή