Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διθυραμβικά σχόλια για τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2023

Διθυραμβικά είναι τα σχόλια που δέχεται η Οργανωτική Επιτροπή της Cycling Greece από τις αποστολές των ομάδων που συμμετείχαν στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο 2023!

Δέκα ημέρες μετά το τέλος του δεύτερου, ύστερα από την αναβίωσή του, Γύρου Ελλάδας, οι θετικότατες εντυπώσεις των συμμετεχόντων έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, δίνοντας δύναμη στους ανθρώπους της Οργανωτικής Επιτροπής να συνεχίσουν τη μεγάλη προσπάθεια, ώστε ο αγώνας να καθιερωθεί ως ένας εκ των δελεαστικότερων στην κατηγορία του σε παγκόσμια κλίμακα. Επιστολές, μηνύματα και τηλεφωνήματα για συγχαρητήρια από τους γενικούς αρχηγούς όλων των ομάδων κατακλύζουν τους υπεύθυνους του Αγώνα καθημερινά.

Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας έχει ανοίξει νέες προοπτικές τόσο στην εξέλιξη του αθλήματος της ποδηλασίας, όσο και στην ανάπτυξη των οικονομικών ευκαιριών των περιοχών απ’ όπου διέρχεται, με ταυτόχρονη προσέλκυση εναλλακτικού τουρισμού.

Για τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που υλοποίησε την ιδέα της αναβίωσης του αγώνα (αναβαθμισμένου από πέρυσι στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας), αυτό που συνέβη στον φετινό ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, ήταν κάτι που ούτε ο ίδιος περίμενε στον δεύτερο μόλις χρόνο από την επιστροφή του.

«Με πάρα πολύ μεγάλη ικανοποίηση παρακολούθησα φέτος την πραγματικά εντυπωσιακή εξέλιξη του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, στη δεύτερη χρονιά από την αναβίωσή του! Στις δύο πρώτες ημέρες στο Ηράκλειο είδα χιλιάδες παιδιά να παρακολουθούν με ενδιαφέρον τον Πρόλογο και να συμμετέχουν στις παράλληλες δράσεις που είχαν ετοιμαστεί από τους υπεύθυνους της Οργανωτικής! Να λάμπουν τα πρόσωπά τους!

Τη δεύτερη μέρα στο ετάπ που διέτρεξε τον νομό Ηρακλείου είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με συμμετέχοντες και να μου μεταφέρουν τις εξαιρετικές τους εντυπώσεις. Πληροφορήθηκα ότι και στην Πελοπόννησο κύλησαν όλα εξαιρετικά. Διοργάνωση, διαδρομές, φιλοξενίες κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα.

Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που αυτή η σπουδαία διοργάνωση καθιερώνεται και οι κόποι μας στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και όλης της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, δικαιώνονται».

Πραγματικά, όπως είπε και ο κ. Αυγενάκης, οι διαδρομές, η φιλοξενία και η προβολή, ξεπέρασαν τους αρχικούς στόχους της Οργανωτικής Επιτροπής, εντυπωσιάζοντας τους συμμετέχοντες αλλά και τους λάτρεις της αγωνιστικής ποδηλασίας δρόμου.

Οι άνθρωποι της Cycling Greece θέτουν πλέον τον πήχη πιο ψηλά, αποφασισμένοι να ανταγωνιστούν τον φετινό καλύτερο εαυτό τους, ώστε του χρόνου να παρουσιάσουν μια ακόμα πιο άρτια διοργάνωση.

Ενδεικτικό των εξαιρετικών εντυπώσεων που λαμβάνει η Οργανωτική από όλους τους συμμετέχοντες, ήταν και η επιστολή από τον Γιούρι Λεϊτάο της Caja Rural, τον μεγάλο νικητή της γενικής κατάταξης, της βαθμολογίας των πόντων και του ετάπ στην Κυπαρισσία!

Ο Λεϊτάο ανάμεσα σε άλλα έγραψε:

«Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας και πρέπει να αναγνωρίσω ότι οι διοργανωτές έκαναν σπουδαία δουλειά, παρουσίασαν μια καταπληκτική προετοιμασία και μας χάρισαν μια αξέχαστη διαμονή.

Η Costa Navarino ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη, το καλύτερο ξενοδοχείο στο οποίο έχω μείνει ποτέ. Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, το ιδανικό σκηνικό για μια αξέχαστη ανάμνηση μαζί με τη νίκη μου στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας».

Ο Λεϊτάο είχε μιλήσει αποκλειστικά και στο γραφείο Τύπου της διοργάνωσης, λίγο πριν από τις απονομές στον τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία, όπου δεν είχε κρύψει τον ενθουσιασμό του, λέγοντας: «Είναι σίγουρο πως εγώ και η ομάδα μου θα επιστρέψουμε στη μαγευτική χώρα σας. Το να τερματίζεις στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ αγωνίζεσαι για να πετύχεις και την Ολυμπιακή πρόκριση, είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Δεν έχω λόγια να το περιγράψω!».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Στάνισλαβ Ανιολκόφσκι της Human Powered Health, που κέρδισε το 2ο και το 4ο ετάπ σε Ηράκλειο και Αρχαία Ολυμπία:

«Ήταν ένας εξαιρετικός Γύρος. Μια αξέχαστη εβδομάδα για εμάς που συμμετείχαμε! Ήταν μία απίστευτη διοργάνωση, με ωραίες διαδρομές, καλούς δρόμους, εξαιρετική ανταπόκριση σε κάθε τί που ζητούσαμε και πολύ καλή φιλοξενία. Είμαι ευτυχισμένος που βρέθηκα στην Ελλάδα και σας ευχαριστώ πολύ για την εμπειρία».

Ένα «δικό μας» παιδί, ο αθλητής της Εθνικής ομάδας Κύπρου, Ανδρέας Μιλτιάδης, που κατέκτησε την 6η θέση στη γενική κατάταξη και αναδείχθηκε «βασιλιάς των βουνών», δήλωσε ενθουσιασμένος:

«Για εμένα που είμαι Κύπριος, η Ελλάδα πάντα σημαίνει κάτι παραπάνω. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να υπάρχει μία ιστορικότητα σε κάθε τερματισμό και κάθε εκκίνηση! Αμέτρητοι οι συμβολισμοί, καταπληκτικός ο τερματισμός στην Αρχαία Ολυμπία. Απολαύσαμε τον Γύρο, είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα και ελπίζω να είμαι εδώ και του χρόνου».

Ο πρώτος στη γενική κατάταξη των νέων κάτω των 23 ετών, Λόγκαν Κάρι της Bolton Equities Black Spoke, είπε:

«Το ευχαριστήθηκα στον απόλυτο βαθμό! Ήταν μία καταπληκτική διοργάνωση, με διαδρομές που είχαν τις εναλλαγές που θέλουμε. Ωραίες τοποθεσίες, θαυμάσιες εκκινήσεις και συναρπαστικοί τερματισμοί. Τρομερά σπριντ! Ήμουν εδώ και πέρυσι, αλλά φέτος ήταν όλα πολύ καλύτερα, αφού κέρδισα και τη λευκή φανέλα!».

Τέλος, ο αθλητής της Εθνικής μας ομάδας, Περικλής Ηλίας, υπογράμμισε:

«Οι διαδρομές στη Μεσσηνία ήταν καταπληκτικές, ήσυχοι δρόμοι, ωραία βουνά, υπέροχη θέα γεμάτη Ελλάδα! Προσωπικά μου αρέσει πολύ η Πελοπόννησος. Όποτε βρίσκομαι εκεί νιώθω τη φιλοξενία των ανθρώπων και ίσως παίζει ρόλο ότι η μισή μου καταγωγή είναι από την Κυπαρισσία. Ωραίες διαδρομές μπορείς να βρεις παντού, όμως ο συνδυασμός της σωστής χάραξης με τη φιλοξενία και τη διαμονή, δεν είναι κάτι εύκολο. Η Μεσσηνία και η Costa Navarino το πέτυχαν στον υπερθετικό βαθμό! Πρόκειται για το μακράν πιο όμορφο ξενοδοχείο που έχω μείνει ποτέ σε Γύρο, το προσωπικό ήταν πολύ ευγενικό, πραγματικά δεν έχω λόγια για να περιγράψω την εμπειρία».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή