Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Οιχαλία

Από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά στην Οιχαλία. Οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στον «Ιπποκράτη», το Κινητό Πολυϊατρείο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία (οδοντιατρείο, παιδιατρικό ιατρείο, οφθαλμιατρείο και ωτορινολαρυγγολογικό ιατρείο) και θα στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς και προσωπικό του Οργανισμού.

Η δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Φαρκαδόνας, τη Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Τρικάλων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αναλυτικές Πληροφορίες:

● Τοποθεσία: Κεντρική Πλατεία Οιχαλίας
● Ημέρες διεξαγωγής της δράσης: Από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021
● Ωράριο Λειτουργίας: 09:30 π.μ. – 17:00 μ.μ.
● Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 2433-350-018 , 2410-560-900

Η δράση της προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19. Συγκεκριμένα:

1. Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής.
2. Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων.
3. Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται.
4. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 144.584 παιδιά. Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 2310 250 160
[email protected]

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή