ΕλλάδαUncategorized

ΔΩΡΕΑΝ θα χορηγηθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από τους Παιδίατρους στα παιδιά 12-17 ετών

8 Sep 2021
ΔΩΡΕΑΝ θα χορηγηθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από τους Παιδίατρους στα παιδιά 12-17 ετών

Έπειτα από τη χθεσινή απόφαση για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών από τους παιδιάτρους, ο κ. Εξαδάκτυλος εξηγεί πως το οικονομικό βάρος για το εμβόλιο των παιδιών δεν βαραίνει τους γονείς

Δωρεάν θα χορηγείται το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στα παιδιά από τους παιδιάτρους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

Έπειτα από τη χθεσινή απόφαση για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών από τους παιδιάτρους, ο κ. Εξαδάκτυλος εξηγεί πως το οικονομικό βάρος για το εμβόλιο των παιδιών δεν βαραίνει τους γονείς.

Οι παιδίατροι ωστόσο θα αμείβονται: «Ο παιδίατρος είναι ο άνθρωπος που έκανε όλα τα εμβόλια στα παιδιά, που τον εμπιστευόμαστε», είπε ερμηνεύοντας τη χθεσινή απόφαση.

Ειδικότερα για τις περιπτώσεις στις οποίες κάποιος αδυνατεί να πάει στο ιατρείο και είναι αναγκαστικός ο εμβολιασμός του στο σπίτι, ο γιατρός θα αμείβεται με 50 ευρώ από το κράτος.

Εξηγώντας το διαδικαστικό κομμάτι, ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ. είπε ότι οι γονείς καλούν τον παιδίατρο για ραντεβού όπως κάνουν πάντα, και το εμβόλιο θα γίνεται στο ιατρείο. Το κόστος των 20 ευρώ ανά εμβολιασμό βαραίνει το κράτος και όχι τους γονείς.

Σχετικά με την αποθήκευση του εμβολίου, είπε πως το εμβόλιο της Pfizer διατηρείται σε βαθιά κατάψυξη για έξι μήνες, σε ξερό πάγο για 15 μέρες και σε απλό ψυγείο για πέντε μέρες.

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Διακοπές ρεύματος σε Τρίκαλα και χωριά – Αναλυτικό πρόγραμμα ΔΕΔΔΗΕ 22–26 Σεπτεμβρίου 2025

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε Τρίκαλα και χωριά από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου 2025.

Read More


Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έμφραξη Φράγματος Ληθαίου – Κίνδυνοι από την κατάκλυση της τεχνητής λίμνης

Η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων προειδοποιεί για κινδύνους από την επικείμενη πλήρωση του φράγματος Ληθαίου και τον σχηματισμό τεχνητής λίμνης την ερχόμενη…

Read More


Τρίκαλα – Κηδεία της Μαιρής Τεφάνη το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025

Το Σάββατο 20/9/2025 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία της Μαιρής Τεφάνη, ετών 85, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Read More


Ξεφάντωμα με παραδοσιακούς χορούς στο Τρικαλινό Παζάρι 2025

Με χορούς, τραγούδια και πολύ κέφι συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων στο Τρικαλινό Παζάρι, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2025.

Read More


Τρίκαλα – Δράσεις για την Κινητικότητα και Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο από τον Δήμο Τρικκαίων

Με ποικιλία δράσεων ολοκληρώνει ο Δήμος Τρικκαίων την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025 στα Τρίκαλα, με κορύφωση τη Δευτέρα στην Ημέρα…

Read More


Θεσσαλία – 17 απολυμαντικοί σταθμοί για την ευλογιά αιγοπροβάτων από την Περιφέρεια

Δεκαεπτά απολυμαντικοί σταθμοί τίθενται σε λειτουργία στη Θεσσαλία για την αντιμετώπιση της ευλογιάς αιγοπροβάτων, ανακοίνωσε η Περιφέρεια.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.