ΔΩΡΕΑΝ θα χορηγηθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από τους Παιδίατρους στα παιδιά 12-17 ετών

Δωρεάν θα χορηγείται το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στα παιδιά από τους παιδιάτρους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

Έπειτα από τη χθεσινή απόφαση για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών από τους παιδιάτρους, ο κ. Εξαδάκτυλος εξηγεί πως το οικονομικό βάρος για το εμβόλιο των παιδιών δεν βαραίνει τους γονείς.

Οι παιδίατροι ωστόσο θα αμείβονται: «Ο παιδίατρος είναι ο άνθρωπος που έκανε όλα τα εμβόλια στα παιδιά, που τον εμπιστευόμαστε», είπε ερμηνεύοντας τη χθεσινή απόφαση.

Ειδικότερα για τις περιπτώσεις στις οποίες κάποιος αδυνατεί να πάει στο ιατρείο και είναι αναγκαστικός ο εμβολιασμός του στο σπίτι, ο γιατρός θα αμείβεται με 50 ευρώ από το κράτος.

Εξηγώντας το διαδικαστικό κομμάτι, ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ. είπε ότι οι γονείς καλούν τον παιδίατρο για ραντεβού όπως κάνουν πάντα, και το εμβόλιο θα γίνεται στο ιατρείο. Το κόστος των 20 ευρώ ανά εμβολιασμό βαραίνει το κράτος και όχι τους γονείς.

Σχετικά με την αποθήκευση του εμβολίου, είπε πως το εμβόλιο της Pfizer διατηρείται σε βαθιά κατάψυξη για έξι μήνες, σε ξερό πάγο για 15 μέρες και σε απλό ψυγείο για πέντε μέρες.

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή