Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δώρο ζωής έλαβε ένας 67χρονος Βολιώτης

Ένα ανέλπιστο δώρο ζωής έλαβε ένας 67χρονος Βολιώτης χθες. Υπεβλήθη επιτυχώς σε μεταμόσχευση νεφρού στον Ευαγγελισμό, βάζοντας τέρμα στην 10χρονη αιμοκάθαρση, στην οποία υποβάλλονταν.

Όπως ανέφερε στο magnesianews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας κ. Βασίλης Γιαννάκος χθες έγιναν δωρεές οργάνων σώματος από τους συγγενείς δύο ανθρώπων που έχασαν τη μάχη με τη ζωή, έναν 67χρονο άνδρα από τα Γιάννενα κι έναν 45χρονο άνδρα που νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ.

Από τον 67χρονο δωρήθηκαν οι κερατοειδείς και οι δύο νεφροί, ενώ από τον 45χρονο οι δύο νεφροί, το ήπαρ και οι κερατοειδείς.

Ο 67χρονος Βολιώτης έλαβε τον έναν νεφρό από τον 67χρονο από τα Γιάννενα και χθες έγινε κιόλας η μεταμόσχευσή του στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο 67χρονος έκανε δέκα χρόνια αιμοκάθαρση και του ευχήθηκε υγεία και πολλά και ποιοτικά χρόνια ζωής.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας αρχικά εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των δύο ανδρών, που έχασαν τους ανθρώπους τους, τους ευχαρίστησε όμως για το μεγαλείο της ψυχής τους και την απόφαση που πήραν να χαρίζουν ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Σημειώνεται πως κλίση για να μεταβεί στο Ιπποκράτειο, έλαβε και μία 42χρονη Βολιώτισσα, νεφροπαθής, η οποία υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση εδώ και επτά χρόνια. Στη 42χρονη έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε απόλυτο ταίριασμα στο πιθανό μόσχευμα.

«Δυστυχώς θα πω κάθε εμπόδιο για καλό. Είναι δυσάρεστο να σε καλούν για να λάβεις ένα μόσχευμα και τελικά να μην μπορείς να το πάρεις. Θέλω να ευχηθώ στην 42χρονη Βολιώτισσα να έχει πίστη και να της πω ότι ο Θεός είναι μεγάλος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος, ο οποίος εξήρε για ακόμη μια φορά την δωρεά οργάνων σώματος, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αναμένουν ένα μόσχευμα για να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Η εν λόγω δωρεά στον 67χρονο Βολιώτη ήταν μόλις η δεύτερη που έγινε μέσα στο 2023 και αφορά σε νεφροπαθή της Μαγνησίας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή