Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δουλεύοντας τη νύχτα για τις κεντρικές διαβάσεις των Τρικάλων

Οι διαβάσεις των Τρικάλων έχουν «σβηστεί» και  χρειάζονταν εκ νέου βάψιμο και αυτό δεν ήταν απλώς αναγκαίο, αλλά επιβεβλημένο.

Ο επαναχρωματισμός τους έχει ξεκινήσει και ήδη ολοκληρώθηκε η  πρώτη φάση της διαδικασίας  –  μόνο για τις βασικές διαβάσεις του κέντρου της πόλης των Τρικάλων –  που είναι το «ξύσιμο» του οδοστρώματος στα σημεία που υπήρχαν οι διαγραμμίσεις των διαβάσεων.

Το συνεργείο της εταιρείας «Περίαλλος»  που έχει αναλάβει το έργο για τον Δήμο Τρικκαίων, ήρθε από την Αθήνα και εργάστηκε για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης  τρεις συνεχόμενες νύχτες.

Ώρα 2 παρά τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα, Παρασκευή 14 Ιουνίου. Στην διασταύρωση των οδών Γαριβάλδη και Καποδιστρίου με την οδό Ασκληπιού, το συνεργείο που «ξύνει» τις διαβάσεις  που υπάρχουν στο κεντρικότατο αυτό σημείο της  πόλης των Τρικάλων, δουλεύει από τις 10 το βράδυ της προηγούμενης νύχτας.

Έχουν προηγηθεί δυο ακόμη νύχτες που δούλευε σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης, όπως περιμετρικά της κεντρικής  πλατείας.
 

  • Από το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα  
     

Το συνεργείο δουλεύει την νύχτα για να μην δημιουργείται αφενός κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πόλη, αφετέρου, γιατί η τριβή του οδοστρώματος  δημιουργεί πολλαπλά σύννεφα σκόνης.
Το trikalanews.gr συνομίλησε με έναν από τους εργάτες του συνεργείου. «Είναι η τρίτη νύχτα που δουλεύουμε και θα δουλεύουμε μέχρι τα ξημερώματα όπως τις δυο προηγούμενες. Σε αυτή την φάση, «ξύνουμε» τις διαβάσεις. Δουλεύουμε από τις 10 το βράδυ, όπως κάθε νύχτα και τα ξημερώματα  τελειώνουμε και φεύγουμε. Θα επιστρέψουμε μετά από κάποιες μέρες για την δεύτερη φάση, που είναι το βάψιμο των διαβάσεων. Το «ξύσιμο» είναι  μια διαδικασία που επιτρέπει στο χρώμα να εισχωρήσει και του δίνει μεγαλύτερη αντοχή στην διάρκεια του χρόνου. Επίσης, βοηθάει έτσι ώστε οι διαβάσεις να μην γλιστράνε, κάτι που συμβαίνει, όταν ξαναβάφονται πάνω στα προηγούμενα  ξεθωριασμένα χρώματα» εξήγησε ο Λεωνίδας.

Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα ολισθηρότητας των διαβάσεων στα Τρίκαλα – στην οποία έχουν γλιστρήσει και πέσει, αρκετοί Τρικαλινοί κατά την διάρκεια βροχερών ημερών και χιονοπτώσεων  – είναι η διάβαση που ενώνει την κεντρική γέφυρα του Ληθαίου, με την κεντρική πλατεία. Η κεντρικότερη όλων των διαβάσεων της πόλης των Τρικάλων, η οποία όμως, υποβλήθηκε κι εκείνη, στην πρώτη φάση επαναχρωματισμού της.
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή