Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΔΟΥ Τρικάλων: Σε αναμονή ρυθμίσεων για να αποφευχθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης

Διόγκωση χρεών, κατασχέσεις κι ένα αβέβαιο μέλλον για τους οφειλέτες

Από μέρα σε μέρα αναμένουν την έναρξη του νέου πλαισίου ρύθμισης των οφειλών οι Τρικαλινοί μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr. Πλαίσιο του οποίου η εκκίνηση έχει καθυστερήσει σημαντικά, φέρνοντας τη διαδικασία μια ανάσα πριν από τις εκλογές αλλά και σε συνθήκες αβεβαιότητας τους οφειλέτες της περιοχής.

Αυτό το διάστημα, φαίνεται ότι τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έχουν γίνει λιγότερο πιεστικά μπροστά με την προοπτική να δοθεί μια ευκαιρία για ρύθμιση των χρεών. Ωστόσο, μέχρι τώρα, αρκετοί Τρικαλινοί βρέθηκαν μπροστά σε κατασχέσεις και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν σε οικονομικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις.

Από την πλευρά της Εφορίας Τρικάλων, δεν είναι δυνατό να αναφερθούν σε συγκεκριμένο αριθμό οφειλετών, ωστόσο εκτός από χιλιάδες μικροοφειλέτες, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που τα χρέη υπερβαίνουν το 1 εκ ευρώ και στην περιοχή μας.

Ενδεικτικά εξάλλου είναι και τα στοιχεία για το 2022 που αφορούν στο σύνολο της χώρας. Σύμφωνα, ειδικότερα, με στοιχεία που ανακοίνωσε η Α.Α.Δ.Ε., στο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2022 επιβλήθηκαν κατασχέσεις σε εισοδήματα, καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία 80.272 οφειλετών της Φορολογικής Διοίκησης, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021 είχαν επιβληθεί κατασχέσεις σε βάρος 39.010 οφειλετών. Το αποτέλεσμα ήταν ο συνολικός αριθμός των φορολογουμένων που βρίσκονται πλέον σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης να έχει φθάσει στα 1.412.322 στο τέλος Δεκεμβρίου 2022.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή